Avcılar Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi, “Hayvan Dostu Belediyecilik” anlayışıyla sevimli dostların daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri adına çalışmalarını sürdürüyor. Her türlü bakım ve tedavilerinin yapıldığı tesis, yüzlerce patinin sıcak bir yuvaya kavuşmasını da sağlıyor.
Sokaklardan merkeze geldikten sonra kısırlaştırılan, aşı ve tedavisi yapılan hayvanların bir kısmı alındıkları noktalara bırakılırken, son bir yıl içerisinde 242 sokak hayvanı sahiplendirildi.



NASIL BAŞVURACAKSINIZ?
Sokak hayvanlarına sıcak yuvalarını açmak isteyen hayvan severler Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bizzat başvuruda bulunabilecekleri gibi, Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün www.abvim.com adlı web sitesine girip merkezde olan hayvanların fotoğraflarını görerek online sahiplenme başvurusunda bulunabilirler.
Avcılar’da sokak hayvanlarının daha mutlu bir yaşam sürmeleri için çalışmalarını sürdüren Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde, 795 sevimli dostun aşısı yapılırken, 2 bin 302 muayene ve tedavi hizmeti gerçekleştirilerek, 590 kısırlaştırma operasyonu yapıldı. Son bir yılda merkeze 945 sokak hayvanı getirilirken, 843 hayvanın geçici barınması yapıldı, 535 sevimli dost ise aşıları ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından alındığı yere geri bırakıldı. Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi son bir yılda 6 bin 240 sokak hayvanına hizmet sundu.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi