Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla çocuklara ulaştırılmak üzere sunduğu hediyeler için emekli işadamı Sönmez Kaynar'a teşekkür etti.

İhtiyacı Olanlara Hizmet Vermek Bizim Görevimizdir
İsviçre'den emekli işadamı Sönmez Kaynar'ı makamında ağırlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, "Biz Avcılarımızda yapılan her türlü destek ve yardımı yaparken, görevimizi yaptığımızı hissederiz. Biz size yardım ediyoruz ya da yardım yardıma ihtiyacı olan insana yardım edenle edilen arasındaki ilişkiyi insan onuruna yakışan bir duruma getiririz biz. Bizim yönettiğimiz bir yerde hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Onun için biz göreve geldiğimizden beri bütün insanlara şunu söyleriz, insanların her zaman ihtiyacı olabilir, düşmez kalkmaz bir Allah, herkesin başına her şey gelebilir. Yoksul düşebilir, hasta olabilir ve kimsesiz kalabilir. Ama bizim görevimiz ona o ihtiyaçlarına yardımcı olmaktır, buda görevdir. Yardım ediyoruz diye değil görevimizi yapıyoruz diye kapısını çalınır, bütün dezavantajlı grupları gözetirken hasta, yaşlı olanların, yoksul olanların ihtiyaçları karşılanır.
Sonuçta kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin kurucu felsefesinin doğrultusunda bir hizmet veriyoruz. Bizim farkımız şu, biz yardım kelimesini kullanmayız bunu kendimize görev biliriz. Biz onurlu gururlu bir milletin evlatlarıyız. Çocuklara yardım edilirken asla onların gururu incitilmemelidir. Bu nedenle bizim hediyelerimiz hediye plaketi halinde verilir. Biz çocuklara bunları verirken diyoruz ki, siz o kadar güzel çocuklarsınız ki akıllı ve iyi çocuklarsınız ki hediyeyi hak ediyorsunuz. Onun için biz size hediye getirdik. O nedenle de verilen şey sevince dönüşüyor" dedi.



Başkan Dr. Handan Toprak'tan Çocuklar Adına Teşekkür
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, çocuklara birlikte hediye verme mutluluğu yaşayan Sönmez Kaynar'a teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Dr. Handan Toprak, "Biz bu yöntemle çalışırken gerçekten yardım sever insanlar var. Taa İsviçre'den gelen Sönmez Kaynar, bizimle birlikte gerçekten ihtiyacı olan çocuklara hediye verme mutluluğunu bizimle yaşadı. Ben kendisine Avcılarımızın güzel çocukları adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çocukluğumdan Kalan Bir Özlemi Yapmanın Mutluluğunu Yaşıyorum
Çocukluğundan kalan bir özlemi yerine getirmek için geldiğini belirten Sönmez Kaynar çocuklara hediyeleri takdim ederken, “Çocukluğumdan kalan bir özlemim vardı onu yerine getirmeye geldim. Çocukluğumda benim de ayakkabım yoktu. Ben 6 yaşımdayken bana da ayakkabı almışlardı. Onun kokusunu hiç unutmam. Televizyonda çocukları görüyorum ayakkabıları yok, kıyafetleri yok. Benim de bir katkım olsun istedim. Benim bu hayalimi gerçekleştirmemde yardımcı olan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’a çok teşekkür ederim.” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak ve İşadamı Sönmez Kaynar çocuklara hediyeleri vererek, çocukların sevinçlerine ortak oldular.

 

Editör: Haber Merkezi