DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kontrollü normalleşmenin ilk günün Ankara’da restoran, kafe ve pastane esnafını ziyaret etti. Babacan, ziyaretler sırasında esnafla bayramlaşırken sektörün yaşadığı sorunlar hakkında esnafla sohbet etti.

“AÇ KARNIMIZI DOYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Babacan’ın ziyaret ettiği pastane işletmecisi, “Aç karnımızı doyurmaya, ödemelerimizi yapmaya çalışıyoruz. Kira çıkmıyor. Cepten yiyoruz. Yiyecek cep de kalmadı. Kapanma sadece restoran işletmecilerine özel bir şey gibi. Sıkıntıdayız. Yüzde 50 kapasiteyle açın deseler. Zaten öncekinde de buna uyum sağladık ve müşterimizi ona göre aldık. 15 kişiden fazlasını almadık.” dedi.

“ESNAFIN HALİ PERİŞAN”

Bir restoran işletmecisi ise bir yıldır zarar ettiklerini belirterek, “Esnafın hali perişan. Bize gelen müşteri bir saat oturur. Yemeğini yer ve gider. Mesafeli olduktan sonra bunun zararı nedir, anlamıyoruz. Kimse gelip bize kiranı ödedin mi, stopajını, KDV’ni, personelin maaşını çıkarttın mı diye sormuyor. Sadece aç-kapat, aç-kapat.”

“BUNUN ADALETİ HELALLEŞMESİ NEREDE?”

Babacan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” sözlerini hatırlatması üzerine tepki gösteren esnaf ise “Nasıl helalleşeceğiz? Lafla olmuyor bu işler. Benim keyfim yerinde değil. Zarar etmişim, borç içerisindeyim. Nasıl helalleşeceğiz? Benim aklım almıyor. Üzgünüz. Uygulamalar adil değil. Ülkenin kalkınmasında, masraflarında bizim desteğimiz yok mu? Ne kadar müşteri gelirse o kadar ciro yapıyoruz. Müşteri gelmiyor ama her şey devam ediyor. Kazanmadığımız parayı ödüyoruz. Ya cepten ödüyoruz ya borç alıyoruz. Bunun adaleti, helalleşmesi nerede?” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi