Kurul arkadaşları ile birlikte ülkenin ve Bahçelievler’in sosyo ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak farklı projer yapma konusunda fikir birlikteliği yaparak çalışmalarına başladıkladıklarını ifade eden Bahçelievler Kadın Kolu Başkanı Hülya Oğuz, yurt dışındaki sosyal proje çalışmalarını da yakından takip ettiğini ifade ederek, Avrupada devam eden ‘Askıda Kahve’ projesinin dikkatini çektiğini söyledi.
Projeyi ülkemize indirgeyince kahvenin keyfi, ekmeğin ise hem alım gücü olarak en ucuz, hemde en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade eden Oğuz, ülkemiz insanının da “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” şiarıyla yetiştiğini, herkesin ekmeğini bir başkası ile paylaşacak duygu ve düşünceye sahip olduğuna inandığını sözlerine ekledi.



Bahçelievler Kadın Kolu Başkanı Hülya Oğuz, kişilerin ideolojilerine bakmadan, siyasi tavrı nedir diye düşünmeden ilçenin geçim düzeyi en düşük mahallesi olan Zafer Mahallesi’ni başlangıç noktası olarak seçtiklerini söyledi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kimler kendilerine eşlik edebilir diye esnafları gezdiklerini ve ilk adım olarakta Celepcioğlu Un Mamülleri işletme sahibi ile projelerine başladıklarını belirtti.
Yaklaşık 3 aydan beri projeyi başarıyla devam ettiklerini söyleyen Oğuz, işletme sahiplerinin de, müşterilerin kendi ihtiyaçları kadar ekmek alırken, alım gücü düşük vatandaş içinde bir ekmek alarak ihtiyaç sahibine iletmeleri noktasında aracılık etmelerine sebep olduklarını, işletme sahiplerinin de ayrı bir mutluluk yaşadığını kendilerine ifade ettiğini belirtti.



Bahçelievler Kadın Kolu Başkanı Hülya Oğuz, işletme sahiplerinin de, gerek mahalleliyi gerekse ihtiyaç sahiplerini tanımaları sebebiyle, “Bir Ekmekte Sen As” projesinin hedeflenen kitleye ulaşması noktasında kendileri adına sorgulayıcı bir misyon taşıdığını ve bu hassasiyetleri içinde destek veren tüm esnafa teşekkür etti.



Hülya Oğuz, “Hiç bir şey yapamadım demektense büyük bir maddi kaynak gerektirmeden, vicdanlı insanlarımızın iç huzuru yakalaması açısından da projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bahçelievler Kadın Kolu olarak hayata geçirdiğimiz bu projemizi duyan herkesi sahip çıkmaya davet ediyorum. Ne veren el, ne de alan el birbirini görmüyor.” diyerek duyarlı olan herkesi insani değerler açısından ortak çalışmaya davet etti.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi