7 aydır plan onayı bekleyen Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, basın bildirisi yayınladı. “Deprem kapıda! İnsan hayatı üzerinden siyaset yapılamaz!” sloganı ile yayınlanan bildiri de Bakırköy’deki imar durumun bekletilmesine isyan edildi.

Basın bildirisi şu şekilde:

Haziran ayında İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından İBB Meclisi’ne teslim edildikten sonra, İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilen,“Bakırköy 1/5000 Ölçekli Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı”na ait 704 numaralı dosya, 7 aydır komisyonda bekletiliyor.

Son birkaç ayda; Avcılar, Zeytinburnu ve Güngören ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, Bakırköy’deki gecikmeyi, siyaset yapan ve imar konularıyla ilgilenen arkadaşlarımıza danıştığımızda, Bakırköy’ün, tamamen siyasi sebeplerle bekletiliyor olabileceğinin söylenmesi, hepimizi derinden üzdü.

Bu ihtimalin gerçek olmadığını umut ediyor, 31 Mart 2019 Yerel Seçimi öncesi, hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı tarafından, Bakırköy için verilen imar atışı vaadinin, 2003 yılında tanınan hukuki haklara dayandığını biliyor ve bu anlamda, İBB Şehir Planlama Müdürlüğü’nün, katılımcı plancılık çerçevesinde, 1.derece kent merkezi olarak yaptığı bütüncül planlamayı değerli buluyor ve destekliyoruz.

İstanbul’un 39 ilçesinin kentsel dönüşüm sorunu bir olmadığı gibi çözümü de bir olamaz. Bakırköy özelinde, teknik altyapısı ispatlanan bir çözümün, İstanbul genelinde emsal teşkil etmemesi için engellenmesi, kabul edilemez.

Deprem kapıdayken, halkın can güvenliğinden daha acil hiçbir konu olmadığını, bir kez daha hatırlatıyoruz.

Erken seçim tartışmalarının yaşandığı bu günlerde, söz konusu planın İBB Meclisi’nden oy birliği ile geçmesini talep ediyor, bu anlamda tüm İBB Meclis Üyelerini yanımızda olmaya davet ediyor ve artık söz değil icraat beklerken, Bakırköy için adalet istiyoruz!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi