Yunus Emre Kültür Merkezi Müdüresi Nilgün Güloğlu Ceylan tarafından işlerine son verildiğini öğrenen, 20 civarı sözleşmeli işçi, DISK 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi’nin eylem çağrısıyla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı töreni öncesi Özgürlük Meydanı'nda buluşarak Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüştü.
Disiplin cezası, uyarı veya iş düzenini bozmaya yönelik herhangi bir kusurlarının da olmadığı belirtilen işçilerin çıkarılma gerekçesi hakkında konuştuklarını ifade eden DİSK 2. NOLU Şube Başkanı Adil Çiftçi, Başkan Kerimoğlu’nun belediyenin sayıştay raporlarında da görülen personel fazlalığı noktasında çalışma yaptıklarını söylediğini ifade etti.

ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLARIN ÜYEMİZ DAHİ OLSA ARKASINDA OLMAYACAĞIZ!
Sayıştay raporlarına göre personel sayısı fazla olan ve geçtiğimiz günlerde de Ak Partili meclis üyelerinin kesin hesap görüşmelerinde gündeme getirdiği personel giderinin fazlalığı konusunda kendisinin de hemfikir olduğunu belirten Adil Çiftçi, “Çalışmadan, işe gelmeden maaş alanların, üyemiz dahi olsa arkasında olmadık, olmayacağız” dedi.

ANNESİ MÜDÜR, BABASI ŞEF OLAN, İŞE GELMEDEN MAAŞ ALANLARDAN TASARRUF EDİLMELİ!
Tasarruf etme noktasında ise, “Torpilli olup belediyeye uğramayan, annesi müdür, babası şef olan, belediyenin araçları ile sağa sola gidip belediyenin benzinini kullananlardan, bankamatikçi diye tabir edilen işe gelmeden maaş alanlardan tasarruf edilmeli. Biz bu şekilde sözde çalışanların, emek veren arkadaşlarımızın yanında olmasını da istemiyoruz” diyerek açıklamalarını sürdürdü. DİSK 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, sendikalarına bağlı olsun olmasın, hangi iş kolunda çalışırsa çalışsın, sendika bilinci ile örgütlü bir toplumu ve örgütlü toplumların hakları için mücadele ettiklerini söyledi.
Çalışan, emek veren, birilerinin yanlışına doğru demediği için keyfi olarak işten çırılan emekçilerin hakkını yiyerek tasarruf yoluna gidilmeyeceğini ifade eden Çiftçi, “İşine ve iş verenine bağlı kişileri işten çıkarmanın anlamı yok” dedi.
İşine son verilen yaklaşık 20 sözleşmeli personelin işten çıkarılmasıyla ilgili cuma günü Başkan Yardımcısı İ. Bahri Belek, Yunus Emre Kültür Merkezi Tiyatro Müdüresi Nilgün Güloğlu Ceylan, Personel Müdürü ve Disk yöneticileri bir araya gelerek çözüm noktasında, sorunları konuşmak üzere görüşmeyi sonlandırdılar.

Selvi Sarıtaç




 

Editör: Haber Merkezi