Bakırköylülerin Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün geleceğine dair Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’ndan bekledikleri açıklama, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nden geldi. Yapılan açıklamada, “Bakırköy Belediye Başkanlığı arasında oluşan mutabakat gereği Bakırköy Atatürk Yaşam Köyü Tesisleri’nin üzerinde Kulübümüz lehine bedeli mukabilinde 10 yıllık üst hakkı tesis edilecektir” denildi. Duruma tepki gösteren Bakırköylüler, 28 Mayıs’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem yapacak.




“BAKIRKÖY HALKINI KARŞIMA ALMAM”
Öte yandan Bakırköy Lisesi Mezunlar Derneği'nin Pilav Günü’ne katılan Kerimoğlu’nun “Beşiktaş bize bir teklifte bulundu ve bunun üzerine konuştuk. Belediye meclisinde ve halk nezdinde böyle bir kararı almadan bir adım atılması söz konusu değildir. Bakırköy halkını bu konuda karşıma almam” dediği öne sürüldü.



BJK’DEN EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA: MUTABAKATA VARDIK
Ancak Beşiktaş Spor Kulübü'nün resmi web sitesinden 19 Mayıs Perşembe günü saat 15.14'te yayınlanan açıklamada, Kerimoğlu’nun tam aksine anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgilere yer verildi. Açıklamada, projenin finansman ve hizmet iş birliğine dayandığı, mevcut tesislerin yenileneceği, tüm bu işlerden doğan bakım, onarım ve tadilata ilişkin masraf ve sorumluluğun BJK’ye ait olacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca tesislerde çalışan belediye personelinin idari, mali hukuki ve haklar yönünden hiçbir kayba uğramadan kulüp personeli olarak çalışmaya devam edeceği bildirildi. Açıklamada, “Tüm masrafı ve sorumluluğu kulübümüze ait olmakla birlikte sporcu sağlığı merkezi ve 235 öğrenci kapasiteli, 13 sınıflı ve 44 personelin hizmet verebileceği bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan yeni kreş binaları inşa edilip Bakırköy Belediye Başkanlığı’na teslim edilecektir” denildi.



DİREN BAKIRKÖY’DEN EYLEM ÇAĞRISI
Bakırköylüler günlerdir beklenen resmi açıklamayı yapmayan Başkan Kerimoğlu'na, "Meclisten geçmeyen, bize sorulmayan ve sizin de açıkladığınız gibi böyle bir anlaşma yoksa, BJK’ye de gerekli açıklamayı yapın. Olmayan bir olayı resmi sitesinden duyurduğu için siz de kanuni hakkınızı kullanın" diye seslendi.
Diren Çamlık Formu, tüm Bakırköylüleri sosyal haklarına, spor tesislerine sahip çıkmak için 28 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te Bakırköy Özgürlük Meydanı'na çağırdı.



Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi