AK Partili Meclis grubu adına söz alan İbrahim Keleş, 2014 yılı öncesi, yine CHP’li olan Bakırköy Belediyesi’nden 236 milyon TL ile devir alındığını, 2014 yılı kesin hesabı gelir tablosuna göre 168 milyon 868 bin TL gelirler toplamı, 238 milyon TL giderler ve 72 Milyon TL borç stoğu oluştuğunu söyleyerek,“Toplamda nur topu gibi 306 milyon TL borcumuz oldu” dedi.



Karşılıklı atışmalarla devam eden mecliste konuşmasına devam eden Keleş, Çevre Temizlik vergileri, ilan ve reklam vergisi, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, kira gelirleri, ecrimesil gelirleri, diğer gelirler adı altında alınan bağış ve yardım kalemleri, faiz gelirleri, gecikme faizleri, kişi ve kurumlardan alınan paylar, yol harcamalarına katılım payları, para cezaları, ve vergi cezalarının, tahakkuk edilen, devreden ve tahsil edilen şeklinde maddelendirdi.
“Bırakın tahakkuk ettirmeyin, ya da tahsilatı yapın” diyerek konuşmasını sürdürün Keleş, İstanbul’da en yüksek ilan reklam vergisinin Bakırköy Belediyesi tarafından uygulandığını iddia ederek, esnafın perişan olduğunu ifade etti.

Kira gelirlerinin ise toplamda 9 milyon 36 bin TL olduğunu fakat tahsil edilenin ise 6 bin 54 bin TL olduğunu ifade eden İbrahim Keleş, “Duruma göre yüz kiracının 33 tanesi kira ödemiyor. Hangi gerekçe ile belediyemiz kiracıların kira ödemesine göz yummaktadır. Paramız yok diye ağlayıp duran Bakırköy Belediyesi’nin, daha kiracılarından kira tahsilindeki beceriksizliği bile ortadadır” dedi.


Bütçede yer alan ama tahsil edilen tutarlara bakıldığında ise tamamen tezat oluşturan gelir-gider kesin hesaplarına göre, bütçeyi şişirmek için birçok kalemin olduğunu ama işlevde ise iş görmediğini belirten Keleş, “Arkadaşlar amacınız ne “diyerek CHP’li meclis üyelerine sordu.

Ak Parti Hükümetinin uygulamalarını ağır bir dille eleştiren CHP’li Meclis üyeleri ile Ak Partili Meclis üyeleri arasında süren tartışmalara sık sık müdahale eden Meclis 1. Başkan Vekili Mahir Çelik, konuların saptırılmamasını, eleştirilerin uslup çerçevesinde yapılmasının gerektiğini söyleyerek tüm üyeleri uyardı.

Karşılıklı atışmalarla devam eden meclis toplantısında, Ak Partili Meclis Üyeleri’ne cevap veren CHP’li meclis üyeleri, konuların saptırıldığını söyleyerek, birbirlerini ağır dille eleştirdiler.

Meclis toplantısı sonunda CHP Grubu adına söz alan Mustafa Harputluoğlu, “Bütçeye değil, kesin hesabı konuşmak gerekir” diyerek, 2014 yılında Bakırköy Belediyesinin artırıma gittiğini belirterek, 59 milyon tasarruf ettiklerini, hedeflenen bütçenin yüzde 88 gerçekleştiğini, Bakırköy Belediyesi’ni bu anlamda kutlamak gerektiğini de sözlerine ekledi.

CHP’nin ve Ak Parti’nin karşılıklı olarak birbirlerini suçlamaları sonucunda, meclis toplantısını izleyenler bütçe ve kesin hesap konusunda kafalarının karıştığını ifade etti.


Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam

 
Editör: Haber Merkezi