Eminyet Müdürlüğü ile konuyu paylaşan Zuhuratbaba Muhtarı M. Aykut İncesaraç, emniyet mensupları ile gittiği Cüneyt Akçam'ın evinde kafasına tek kurşun isabet etmiş şekilde ölü olarak buldu.

Konu hakkında bilgi veren Mahalle Muhtarı M. Aykut Saraç, mahalle sakini Cüneyt Akçam'ın şeker hastası olduğunu ve hastalığına müteakip iki ayağını kaybettiğini ve uzun süreden beri yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürdüğünü belirtti. 

Eve girdiklerinde merhumun kafasını havluyla sardığını, sol gögsünün üstünede Kur'anı Kerim koyduğunu gördüğünü söyleyen Saraç, "Susturucu silahla ne yazıkki hayatına son vermiş ve intihar etmiş. Sağlık probleminleri nedeni ile psikolojisinin bozulduğunu tahmin ediyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Sonrasında konuştuğumuz mahalle muhtarı M. Aykut İncesaraç, komşuluk ilişkilerinin önemine değinerek, "Komşuluk yaşamın en önemli ve değerli yapısıdır. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma açısından insana aileden sonra en yakın sosyal çevreyi komşular teşkil eder" dedi. Günümüzde hızlı şehirleşmenin, şehir yapılaşmasının ve değişen iş hayatının komşuluk ilişkilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Saraç, unutulmaya başlayan mahalle kültürünün önemine değinerek, "Komşularımıza sahip çıkmalı, iyi ve kötü günlerinde destek olmalıyız" dedi.


Selvi Sarıtaç
 
Editör: Haber Merkezi