Kerimoğlu, Gökçek'e malzeme oldu…

Şöyle ki, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun Tiyatro Müdürlüğü bünyesinde çalışan 59 kişinin işine son vermesini değerlendiren Twitter fenomeni Melih Gökçek, “Bunu biz yapsak sanat düşmanı diye topa tutardınız" demişti.

Eh be başkan, şimdi adama “İşe gelmeden veya sadece hafta sonları mesai yazsın diye kart basılmak üzere işe gelen sendika ağalarının birinci derece yakınları kızları, oğulları, kardeşleri neden işten atılmıyor? Hatta neden çalıştırılmıyorlar” diye sormazlar mı?
Tiyatrodan 59 işçi çıkardınız; ama keşke 330'unu da çıkarsaydınız belediye bütçesine faydanız olsaydı. Tiyatro Müdürlüğü’nü iki kişi yönetiyor nasıl olsa. Bunlar hem yazar, hem de oynar. Yardımcı oyuncu gerekirse biri kızını, diğeri oğlunu getirir onlar da oynardı. Hem böylelikle işe gelmeden maaş alan kişileri hak yoluna sokmuş, alın teri dökmeden para kazanmanın doğru olmadığını anlatmış olurdunuz. Benden söylemesi!

Yine meraktan soruyorum:

Tiyatro Müdürlüğü’nün üst katında bulunan idari odalarda kim neyi idare ediyor? Tiyatro müdürünün kaç tane yardımcı personeli var? Bunlar neye yardımcı oluyor? Başkanın (sizin) geliş gidiş saatinizi müdürlerine bildirmekle mi görevliler yoksa? Çevrenizdeki belediyeleri azıcık irdelerseniz, sadece tiyatro müdürlüğünüz kanalıyla Bakırköy halkına ve belediye bütçesine nasıl zarar verdiğinizi veya aracı olduğunuzu görmüş olacaksınız.

Yine meraktan soruyorum:

Genel seçim zamanı meydanlarda işçi çıkarıyorsun diye seni ve CHP'yi rezil kepaze eden, çadır kurdurup üyelerine Cumhuriyet Halk Partisi'ne "yuh" çektiren bu sendika ağalarıyla gecenin 23.00'ında kapalı kapılar arkasında ne pazarlık yaptınız da anlaştınız? Bu anlaşmada ve buluşmada İBB Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever'in rolü nedir?

"BAKIRKÖYLE BÜTÜNLEŞEMEDİNİZ"

Sayın Başkan, Bakırköy'e belediye başkan adayı olarak atamanız yapıldığı günden beri Bakırköy'de kabul görmediğinizi siz de en az benim kadar biliyorsunuz. Bu kabul görmemezliğe bir de yaptığınız açıklamalar eklenince hâlâ bütünleşemediniz.
Şimdi yine meraktan soruyorum: Sahi başkan yardımcılarınızı atarken 6 ay süreyle sınırlamayı kim önerdi? 25 yıllık gazetecilik yaşamımda onlarca belediye yönetimiyle çalıştım; ama böyle bir uygulamaya rastlamadım.

Bakırköy’de komedi devam ediyor.

Bakırköy adına tüm bu olanlar gerçek anlamda ‘tiyatro oyunu’ görüntüsü verirken, yeni atanan ve 6 aylık başkan yardımcılarına bir hatırlatmada bulunmak isterim: Bugün göreve başladıysanız, geride 5 ay 29 gününüz kaldı.
Haydi, rast gele!




 
Editör: Haber Merkezi