Selvi Sarıtaç/ T.C. İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı ile işbirliği protokolünün yapılmasıyla ilgili olağanüstü toplanan mecliste Emlak İstimlak Müdürlüğünden gelen, "Huzurevi’nin tamamlanması nedeniyle Yeşilköy Yaşam Evi’nin işletmesinin hayata geçirilip, konaklama, rehabilitasyon, refleksiyon, rekreasyon, izyoterapi, yaşlı acil servisi ve diğer tıbbi ve geriatrik hizmetlerin yanında banliyo terapi, hisyoterapi, aroma terapi hizmetleri sunabilmek, yerli ve yabancı yaşlılara yönelik sağlık ve bakım hizmeti gerçekleştirebilmek üzere T.C. İstanbul defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı’nda irtifak hakkını kurmak, irtifak hakkını devredilmek, yukarıdaki konuları uygun olarak yerine getirebilecek üçüncü kişilere de kiraya verebilmek, işbirliği protokolü yapabilmek, Kartaltepe Huzurevi’nde kalan yaşlıları burayı kiralayacak veya devir alacak olan işletmenin kabullerini sağlamak, ilgili işletme ile işbirliği protokolü yapmak üzere yetki alabilmek için yazımızın belediye meclisine havalesini onayınıza arz ederim." teklifi Ak Partili meclis üyelerinin RED oyuna karşılık, oy çokluğu ile kabul edildi.



"İskanı olmayan bir gayrimenkul kiraya verilemez"
Yeşilköy Huzurevi'ni kiraya verilmesine RED oyu kullanan ve konuyla ilgili hukuki çekincelerini dile getiren Ak Partili Meclis üyesi Avukat Fatma Elmasgül Torun, herşeyden önce böyle gayrimenkullerin kiraya verilebilmesi için bir takım hukuki koşulların yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. Söz konusu huzurevinin iskanının olmadığını söyleyen Elmasgül Torun "İskanı olmayan bir gayrimenkul kiraya verilemez" dedi.

"Bakırköy Belediyesi ne yapmış?"
İskanı olmamasının nedenlerinden birini gerekli olan imzaların atılmamış ve imzayı atacak şahısla Bakırköy Belediyesi’nin mahkemelik olduğunu söyleyere, davaların devam ettiğini söyleyen Elmasgül Torun "Herşeyden önce bu sorunların çözülmesi gerekir. Milli Emlak bu alanı Bakırköy Belediyesi’ne kamu yararına uygun olarak tahsis etmiş, burayı bağışlarla tamamlanmış. Peki Bakırköy Belediyesi ne yapmış? Bakırköy Belediyesi kalkıyor, burayı kiraya veriyor. Bakırköy’ün yararına ne kadar uygun akıl edemedik, akıl eden varsa söylesin" diyerek konuşmasına devam etti.




"İrtifak hakkı kurmak için değil, irtifak hakkını devretmek için yetki isteniyor" 
Bakırköy Belediyesi'nin İrtifak hakkını kurmak için değil, irtifak hakkını devretmek için yetki istediğinin altını çizen Elmasgül Torun, "Bu da yetmiyor üçüncü kişilere kiraya vermek için yetki istiyorsunuz. Kabul edilebilir gibi değil. Acaba diyoruz ki, hangi üçüncü kişiler, hangi hastahaneler girecek araya. 3. Kişi olarak kimler çıkacak karşımıza. 3. kişilere verilmesi hem yasal değildir, hemde etik değil. Yasal problemler çıkar, Sosyal belediyeciliğe de uymaz" diyerek bu nedenlerden dolayı Ak Parti grubu olarak gelen teklifi RED ettiklerini ifade etti.

Ak Partililer sordu "Nerde Sosyal Belediyecilik"
Konuyla ilgili söz alarak konuşan Ak Parti Meclis Üyesi İbrahim Keleş "Bakıyoruz, opera binası yapılmış işletilemiyor, huzurevi yapılmış işletilemiyor, Sosyal Tesis Botanik Park yapılmış işletilemiyor. Hani nerde Sosyal Belediyecilik bulamadık" dedi.



"Son Söz Prof. Cengiz Eruzun'un"
Ak Partili meclis üyelerinin eleştirilerine cevap veren CHP'li Meclis Üyesi Selim Malgaz iskan ile ilgili problemin devam ettiğini, iskanın alınması ile ilgili eksik olan imza sahibi hocanın (Prof Cengiz Eruzun) imza atmaktan imtina ettiğini fakat kısa zamanda uzlaşacaklarına inandığını, iskan alınmadan huzurevinin açılması yada kiralanmasının söz konusu olamayacağını söyledi.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Ak Partili Meclis üyelerinin 5 RED oyuna karşılık Huzurevinin kiralanması ile ilgili teklif CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.



BAKYAŞAM YAŞAM EVİ’NİN ÖZELLİKLERİ
2014 yılı Mart ayında BAKYAŞAM Yaşam Evi'nin kurumsal açılışını yapan dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, bizimde katıldığımız açılışta huzurevinin özelliklerini şöyle sıralamıştı.
Toplam 108 oda sayısı bulunan Yaşam Evi’nde; 61 adet 25’er m² normal oda, 33 adet 30’ar m² normal oda, 3 adet 40’ar m² suit oda, 3 adet 55’er m² suit oda, 3 adet 46’şar m² suit oda, 2 adet 37’şer m² suit oda, 3 adet 25’er m² misafir odası bulunuyor.



Yaşam Evi’nde ayrıca kapalı havuz, spor salonu, psikolog, hemşire ve doktor odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restaurant, 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.


Editör: Haber Merkezi