Bakırköy Belediye Meclisi Şubat ayı 2. birleşimi zabıt özetinin okunmasıyla başladı. Kendi aralarında konuşan meclis üyelerinin okunan tutanağı dinlemediğini gören Başkan Veli Mahir Çelik üyeleri uyararak, “Arkadaşlar burada bir bilgilendirme yapılıyor. Lütfen ilkokul öğrencileri gibi kendi aranızda konuşmayın” diyerek meclisi uyardı.


Servet Toroman, “Burada bulunma sebebimiz Bakırköy”
Bakırköy Belediye Meclisi Şubat ayı 2. Birleşimi Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman’ın Pazartesi yapılan ilk oturumu terk etme sebebini açıklaması ile başladı. “Meclis salonunu terk etme sebebim sizlerin şahsına değil, konuşulan konulara tepki amaçlıydı. Burada 5 kişiye hava atacağım, dışarıda piar yapacağım diye konuşma yapılmaz. Burada bulunma sebebimiz Bakırköy. İlçenin sorunlarını ve çözüm yollarını bulma adına çalışmalar yapmaktır. Bakırköyü konuşmadığımız için dışarıya çıktım. Ama sağolsun Ziya arkadaşımızın konuşmasından anlıyorum ki, bize daha 20 yıl iktidar var” diyerek teşekkür etti.



Ali Rıza Akyüz,”Herkes ağzından çıkanı bilecek”
Gergin geçen ilk meclis oturumunun yankılarının sürdüğü ikinci oturumda Cumhuriyet Halk Partisi gurubu adına söz alarak konuşan Ali Rıza Akyüz, Ziya Çıkıt’ın sıradan bir şey değil, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye ‘Faşist’ diyen zihniyet adına konuştuğunu,demokrasinin mihenk taşı olan İnönü’ye saygısızlık yapıldığını ifade ederek “Herkes ağzından çıkanı bilecek” dedi.

“Başkanlık teklifini gurup olarak red etme kararı aldık”
CHP Meclis Gurubu adına konuşmasını sürdüren Ali Rıza Akyüz, Emniyet Müdürlüğü’nün Ataköy 5. Kısım da bulunan Nikah Salonu’nun Başkan Kerimoğlu teklifiyle geçici olarak Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesine, CHP’li meclis üyeleri olarak “Hayır” deme sebeplerini Pazartesi yapılan oturumda anlattıklarını söyledi. Gurup toplantısında Başkan Kerimoğlu’nun kendilerine bilgi verdiğini ve tüm meclis üyeleri olarak en ufak bir karar farklılığı olmadan, tartışmasına dahi girmeden kabul etmeme kararı aldıklarını da ifade etti.

“Biz burdan çıkmadan fotoğraf ve haber servisi yapılıyor”
Konuşmasını sürdüren CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, “Daha meclis toplantısı bitmeden, bizler buradan çıkmadan bazı internet sitelerindesanki 5 arkadaşımız gurup kararına karşı gelmiş gibi gösteriliyor. Burda olmayanlara fotoğraf ve haber servisi yapılıyor” diyerek tepki gösterdi. “Biz başkanlık teklifi olarak gelen önergeye verdiğimiz red kararının arkasındayız. İBB Osmaniye Pazar alnının planlarını yapsın, bizler de üzerimize düşeni yaparak teklifi tekrar gözden geçireceğiz” dedi.



“Başkanınızda siyasi nezaket varsa, ya melis üyeleriyle çalışmaz, ya istifa eder, ya da genel merkez görevden alır”
Ak Parti Meclis üyeleri adına söz alarak konuşan Hasan Kaptan’da, mecliste yersiz tartışmaların yapıldığını söyleyerek, “Biz burada Bakırköy’ü konuşalım. Zaman zaman buraya gerginlik çıkarmak için söz alan arkadaşları da biliyorum” diyerek, Pazartesi günü CHP’li meclis üyeleri tarafından red edilen başkanlık kararıyla ilgili konuştu.

“Sizlerin belediyeciliği bilmediğini biliyoruz, meclis üyeliği görevinizi de yerine getiremediğinizi görüyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Hasan Kaptan, “Sizin reddettiğiniz durumda eğer başkanınızda siyasi nezaket varsa, ya melis üyeleriyle çalışmaz, ya istifa eder, yada genel merkez görevden alır. Gurupta verilen kararı, meclis üyeleri yapmıyorsa yine parti disiplini suçu işlemiştir. Bundan sonra sizlerin aldığı kararların hangisinin geçerli olup olmayacağı tartışılır” diyerek CHP’li meclis üyelerinin Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile çeliştiğini söyledi.






“Ak Partili Milletvekili Mehmet Metiner’in, İsmet Paşaya “Faşist” dediği için konuştum, konuşmaya devam edeceğim”
Şubat ayı ilk birleşiminin yapıldığı Pazartesi oturumunda yaptığı konuşmanın Ak Partili Milletvekili Mehmet Metiner’in, İsmet Paşaya “Faşist” demesinden dolayı hazırlanmış bir konuşma olduğunu söyleyen Ziya Çıkıt’ta “Cumhuriyetimizin ilanından sonra Türkiye'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanımız olan, İstiklal Madalyası sahibi asker ve çok partili sistemi hayata geçiren siyasetçi İsmet Paşa’ya “Faşist” diyen zihniyete karşı neden susayım” dedi.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi