Siyaset ve iş dünyasının Bakırköylü tanınan isimlerinin yanında, çok sayıda Bakırköylünün de katıldığı olağanüstü konrenin açılış konuşmasını vakfın mevcut başkanı ve tek başkan adayı olan K. Naci Ekşi yaptı. 

84-89 yılları arasından Bakırköy Belediye Başkanlığı, TBMM 19. Dönem Milletvekilliği, 88 Bakırköy Spor Vakfı Kurucu Üyesi ve mevcut başkanı olan K. Naci Ekşi, bu gün Capacity’nin bulunduğu arazide Bakırköylü çocukların spor yaptığı bir arsa olduğunu ve çocukların toz toprak içinde spor yaptıklarını söyledi. Belediye Başkanı olduğu dönemde CHP İlçe Başkanı olan Hüdaverdi Talay ve bazı arkadaşlarının kendisine gelerek, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın çıkardığı 3. ligi ve 3. lige girmek için de kulüplerin sahalarının olması gerektiğini söyledi.


Hemen Şenlikköy’de bir arsayı saha olarak dizayn ettiklerini ve 1. ligde oynayacak başarılara imza attıklarını anlatan Ekşi, “Bir ilçenin spor takımı başarı sağlıyorsa, ilçenin marka değeri de artar” dedi.

“Yaptığım hiç bir çalışma Bakırköy Spor Vakfı kadar beni gururlandırmadı”

Belediye başkanlığı döneminde yol, tretuar, park, köprü, sahilleri açma, deniz ulaşımı gibi yaptıkları çalışmaların bir kısmını anlatan Ekşi, "Yaptığımız çalışmaların hiç birisi Bakırköy Spor Vakfı kadar beni gururlandırmadı” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Vakfın şimdiye kadar toplamda 50 bine yakın çocuğa spor yapma imkanı sağladığını, her yıl 1500 öğrenci eğitildiğini ifade eden K. Naci Ekşi,  spor kulübünün futbol şubesi başarısız olduğu için toplumda başarısızmış gibi bir algı olduğunu ama teniste, valeybolda, baskette, yüzmede, hatta bir zamanlar güreşte de yıldız takımlar çıkardıklarını, 17 kez milli olan sporcular yetiştirdiklerini ve bununda vakfın katkılarıyla olduğunu belirtti. Bir ilçe için sporun ne olduğunu algılayamayan kişilerin ne yazık ki şehvetle çalışmadıklarını ifade eden Ekşi, vakfın kurucu üyelerinden Hamdi İnanç’a maydonozun bile hesabını tuttuğu için teşekkür etti.


Gelinen aşamada tek aday olduğunu ve Bakırköylülerin isteğiyle bu göreve tek aday olarak girmekten onur duyduğunu söyleyen Naci Ekşi, "Bakırköy’ün taşı toprağı altın, hatta altından değerli elmastır” dedi. 
Bakırköyde beton bariyerlerin ve demir kapıların arkasında, kimseyi sokmadan inşaatlar yapıldığını, dairelerin 10 milyona varan fiyatlara satıldığını ve sahillerde yapılan çalışmaların olduğunu söyleyen Ekşi, “Bu topraklar Bakırköyün ve Bakırköylülerin. Bunları yasa altında yapılıyorlar, belki diyecek bir şey yok ama 10 milyona satılan dairen mutfağına harcanan paranın onda birini, şantiyelerde harcanan paranın yüzde birini senede bir kez amatör kulüplerimize verseler çok daha iyi hizmetler verilir, gençlerimiz ve çocuklarımız çok daha rahat spor yapar” dedi.

Bakırköyde bulunan  AVM’lerin Bakırköy’e hiç bir faydası olmadığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Ekşi, “Bakırköy ahalisini, çocuklarını, gençlerini düşünseler ve gönül gözüyle bakarak gereğini yapsalar, amatör kulüpler yokluk çekmeden çocuklarımızı spora kazandırır” dedi.  

“Bakırköyün topraklarından para kazananlar, buranın çocuklarına şaşı gözle bakamaz”

Salondan gelen alkışlarla konuşması kesilen Ekşi, “Böyle bir ilgisizlik olamaz. Bakırköyün topraklarından para kazananlar, Bakırköy’ün çocuklarına şaşı gözle bakamaz. Biz baktırmayacağız” diyerek, Şenlikköy sahasını yaptırabilirlerse çok Ardalar, Ronaldolar ve Messiler çıkaracaklarını, bir ilçenin spor takımı başarı kazandığı zaman ilçenin de marka değerinin arttığını, yöneticilerin daha çok tanındığını ifade ederek, “Biz zamanında Bakırköy’ü marka ilçe yaptıysak, bunda Bakırköy Sporun büyük katkısı vardır. Şimdi bu anlayışa Bakırköy’ü eski günlerine getireceğiz” dedi.


“Yerel yönetimlerimizin, yasa gereğini yerine getirmeleri gerekiyor”

Kongreye katılan İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’te, 2 yıldır Bakırköy’de görev yaptığını, önceki görev yerlerinde de sporun tabana yayılması için verdiği çabayı Bakırköy için de vereceğini söyledi. Kendisinin de vakfın tenis dalından faydalanan bir sporcu olduğunu söyleyen Öztürk, ilçede de sporun gelişmesi ve başarılı bir şekilde faaliyette bulunması için yapılacak çalışmalarda, verilecek hizmetlerle her zaman üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, “Amatör kulüplerimizin maddi sıkıntıları var. Yerel yönetimlerimizin yasa gereğini yerine getirmeleri gerekiyor" dedi.


Sırasıyla söz alan konuşmacılar Bakırköy Spor’un 20 kişiden bu güne gelişinden duydukları gururu anlattı. Fethi Doğruyol’un denetim raporunu okumasının ve tüm hesapların kanuni olduğunu söylemesinin ardından söz alan Hüdaverdi Talay, 80 yaşında olduğunu, 65 yıldır sporun her kademesinde görev aldığını ve bu yaştan sonra görmek istediği tek şeyin başarı olduğunu söyledi. Talay, “Naci Başkana sahip çıkmak demek, Bakırköy’e sahip çıkmak demektir” dedi.


Saygı duruşu ile başlayan seçimde, Divan Başkanlığını Hamdi İnanç, Başkan Vekilliğini Yakup Demircan ve Katip üyeliğine Göktürk Düzgün yaptı.


YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Kemal Naci Ekşi

Şevket Ayaz

Ceyhun Yağlıcıoğlu

Nurdan Erdiş

Bekir Berişe

Fethi Doğruyol

Mustafa Arabacıbaşı

Veysel Yılmaz Basri

Çiftçi Nihat Şahin

Rasim Uras

Mehmet Ali Yelkovan

Serdar Uzunoğlu

Salih Taşbaşı

Ertuğrul Şen

Halim Kızılırmak

Göktürk Düzgün

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Tarkan Ellergezer

Veli Öztürk

Recep Çelik

Aytuğ Bargu

Akgün Çalım

Bülent Cengiz

Erdem Hızal

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

Salim Yılmaz

Tümerkan Altuğ

Kenan Mülayim

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER

Nezih Fırat

Rasim Küçük

Mehmet Zeki Keçeci


Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam Gazetesi   

 

Editör: Haber Merkezi