Mehmet Emin Ertekin önderliğinde Bakırköylü vatandaş ve Ak Parti belediye meclis üyelerinin de olduğu 'Temiz Siyaset Temiz Siyasetçiler Platformu' isimli grup, Karaköy'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın girişine siyah çelenk bıraktıktan sonra, Bakırköy savcılığına gelerek Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.



“Temiz siyasetçi, temiz söylem”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta kongrede yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik konuşmalarındaki ifadelerini protesto eden Mehmet Emin Ertekin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

“Cumhurbaşkanına hakaret millete hakarettir, Temiz siyasetçi, temiz söylem, Halk iradesine saygı” yazılı dövizlerle protesto eden grup adına basın açıklaması yapan Ertekin, “Girdiği her seçimi kaybeden bir siyasi partinin genel başkanı nasıl olurda halkın seçtiği Cumhurbaşkanına diktatör diyebilir?” dedi.



“Siyaset erdem ve ahlak ister”
Basın açıklamasına devam eden Mehmet Emin Ertekin, “Bu milletin yüzde 52'sinin gönlünde taht kurmuş, sayısız hizmetleri olan ülkemizin Cumhurbaşkanının şahsını, ailesini rencide edici, makamını yıpratan sözler söylemeniz bu ülkenin huzurunu bozmuyor mu? Ülkemizin birlikteliğe en fazla ihtiyaç olduğu bir dönümde bir kez olsun ülkeye sahip çıkmayacak mısınız? Biz ağzı bozuk ve en zor zamanlarda ülkesini yalnız bırakan kötü söylemlerden başka hiçbir icraatı olmayan siyasetçiler istemiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu tür ağzı bozuk kavgacı siyasetçileri protesto etmeye davet ediyoruz. Çünkü siyaset erdem ve ahlak ister” diyerek açıklamalarına son verdi.

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi