Geçtiğimiz günlerde belediye binası önünde Bakırköy Diren Çamlık Parkı Forumu öncülüğünde toplanan Bakırköylüler, Belediye Başkanlık Binası önünde toplanarak yaptığı basın açıklamasında, Yaşam Köyü’nün devrine ilişkin tepkilerini dile getirerek, Başkan Kerimoğlu’na hitaben “Sözü dolandırmadan, kime hizmet üretmek adına görevdesiniz?” diye sordu
Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun göreve geldiğinden bu güne görev zaafiyeti, antidemokratik uygulama ve çıkışları, Bakırköy’ü pazara açan hamleleri başta olmak üzere çok sayıda konuyu tartışarak açığa çıkardıklarını ifade eden Bakırköy Çamlık Parkı Forumu adına basın açıklamasını yapan Gizem Sürer, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na seslenerek, “Sosyal belediyecilik fikrinden hızla uzaklaştırdığınız Bakırköy’ü ranta ve pazara açarken, hangi sıfat ve kimlikle hareket ediyorsunuz” dedi.

BAKIRKÖYLÜLER MECLİS BİNASINA GELEREK TEPKİ GÖSTERDİ!
Haziran ayının ilk meclis toplantısında Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün mecliste görüşüleceği bilgisini alan Bakırköylüler, bu kez meclis salonuna gelerek tepkilerini gösterdi.
Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun da katıldığı meclis toplantısına, CHP İlçe Örgütü yöneticileri, ilçedeki bazı STK temsilcileri, Kent Savunması temsilcileri, Diren Bakırköy temsilcileri ve vatandaşlarda katıldı.
KOMİSYONDAN OY BİRLİĞİ KARARI ÇIKARSA MECLİSE GELECEK!
Atatürk Yaşam ve Spor Köyü ile ilgili son görüşmelerin ardından, katılımcılara bilgi veren CHP'li Meclis Üyesi Ziya Çıkıt, "Tereddütünüz ve karamsarlığınız olmasın. Kurulacak bir komisyonla Cuma günü kesin karar alınacak" dedi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun günlerdir Bakırköylülerin demokratik tepkilerini ve taleplerini dikkatle takip ettiğini, Kerimoğlu kaptanlığında çok daha azgın sularla mücadele ettiklerini söyledi. Daha öncede değişik spor kulüpleri tarafından Yaşam Köyü'ne talep olduğunu ama Bakırköylünün kaldığını ifade eden Çıkıt, "Beşiktaş Spor Kulübü bizden bir talepte bulundu. Gurup olarak bir karara vardık ve belediye meclisini temsilen 3, amatör spor kulüplerimizi ve Beşiktaş Spor Kulübünü temsilende 1 kişinin olduğu, Bakırköy Belediyesi Hukuk Danışmanı'nın da hazır bulunacağı bir komisyonla Yaşam Köyü'nün kararı verecektir. Eğer bu komisyondan geçip, sonra da gurupta oy birliği ile çıkarsa meclise gelecektir. Ama öncelik Bakırköylümüzün" dedi.
ORTAK BİR İRADEYLE HAREKET EDECEĞİZ!
Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'da, atılacak her adımın ortak irade ile olacağını ifade ederek belediyenin, halkın, ortak paydaşları olan amatör spor kulüplerinin taleplerine göre olacağını söyleyerek "Önceliğim yurttaşlarımızın daha fazla nasıl faydalanacağıdır" diyerek, başkanlık oluruyla veya encümen kararıyla değil, meclis kararıyla ortak bir irade ortaya koyacaklarını söyledi.
NEDEN KOMİSYON!
Meclis toplantısı sonunda meclis üyelerine görüşlerini bildiren katılımcılar, "Neden böyle bir komisyon kurulma kararı alındı? Neden 'Hayır' diyerek, belediye eliyle düzenlemeye gitmiyorsunuz?" şeklinde ifadelerle komisyon kurulmasını oyalamaca olarak gördüklerini belirterek, seçtikleri 26 meclis üyesinin bu kararı alabileceklerini söylediler.
SELVİ SARITAÇ-KENT YAŞAM


 

Editör: Haber Merkezi