Cihazın tanıtım töreni geçtiğimiz günlerde Yeşilköy Mahalle Muhtarlığı’nda yapıldı. Cihazın özellikleri ve yapılacak işlemler Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından tanıtıldı.

Yurtsever: “Hizmet zaten Bakırköylülerin parmaklarının ucundaydı”
Muhtarlıklara yerleştirilen cihazın, tüm belediyelerin internet sitesinde yer alan ve vatandaşın evinde yapabildiği işlemlerden başka hiçbir işlem yapmayan bir cihaz olduğunun anlaşılması üzerine, vatandaşın tepkisine neden olduğunu söyleyen Muhtar Bülent Yurtsever, “Hizmet zaten Bakırköylülerin parmaklarının ucundaydı, hemde kendi koltuklarındaydı” dedi.



Muhtarlıklara yerleştirilen cihazların kendilerine kolaylık değil, aksine yük getirdiğini ifade eden Yurtsever,”Biz zaten kendi masamızda işlemimizi yapabiliyorduk. Üstelik evimizde ve de koltuğumuzda. İsteyen yatarken tabletinden bile yapabilir. İlk geldiğinde ben sandım ki, vatandaş gelecek, TC numarasını girecek, tıpkı bankalardaki gibi parayı verip, para üstünü ve makbuzunu alacak diye düşündüm. Makbuz vermiyor. Her sene kurulan canlı vezne daha etkili ve faydalıydı. Ben zaten bu işlemleri evimde yapıyorum. E-belediye uygulamalarında zaten bunlar var. Televizyon ekranı olarak kullansaydık hiç değilse muhtarlığa gelenlere televizyon izletmiş, birazda dinlenip soluklanmaları için ortam sağlamış olurduk” diyerek açıklama yaptı.
Sistemin televizyon olarak kullanılabilir özelliğinin olduğunu ve bunu keşfettiği için de Belediye Bilgi İşlem ekibi çalışanlarının kendisine darıldığını söyleyen Yurtsever, bilgi işlemcilerin muhtarlığa gelerek televizyon özelliğini kullanmamaları için şifre koyduklarını ifade etti.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi