Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün Makedonya ziyareti sırasında Struga kentinde Türkçe eğitim veren tek lise olan Dr. İbrahim Temo Lisesi'ni ziyaret etmiş, okulda eğitim gören Türk, Makedon, Arnavut öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için Büyükçekmece'ye davet etmişti.

GENÇLİK ŞÖLENİ'NE KATILDILAR

Başkan Akgün'ün davetine icabet eden Dr. İbrahim Termo Lisesi Müdürü Celadin Muça ve öğretmenler Niyazi Cumkar, Aleksandar Miyoski, Güner Mahmud, Linda Şeh ve beraberindeki öğrenciler Büyükçekmece'ye geldi. Büyükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katılan öğrenciler, Büyükçekmece'nin tarihi ve kültürel mekânlarının yanı sıra tarihi Yarımadayı da gezdiler. Türk, Makedon ve Arnavut öğrencileri akşam yemeğinde ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuk ekibi Büyükçekmece'de ağırlamış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

"ZİYARET HER AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Balkanlar'da yaşayan Türk gençlerinin ülkelerini ve tarihlerini daha iyi tanıyabilmeleri adına bu tür ziyaretlerin önemli olduğunun altını çizen Başkan Akgün; "Türk, Makedon ve Arnavut gençleri özellikle 19 Mayıs gibi tarihi bir günde ağırlamış olmamız anlamlıdır. Çocuklarımızın, ülkelerinin tarihi gerçeklerinden uzaklaşmamaları, nasıl bir tarihi süreçten geçtiğini bilmeleri açısından önemlidir" dedi.
Başkan Akgün, karşılıklı ziyaretlerin bundan sonrada süreceğini sözlerine ekledi. Dr. İbrahim Termo Lisesi Müdürü Celadin Muça'da, kendilerini Büyükçekmece'de ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür etti. Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, Meclis Grup Başkanı Coşkun Tanış, Meclis Üyeleri Mehmet Aytekin, Bedir Gürses, Dış İlişkiler Müdürü Selin Burçak Ünal ve Struga Kardeşliği kurucularından İBB eski grup başkanı Kemal Akar'da akşam yemeğine katılarak heyete eşlik etti.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi