Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel işbirliği modeliyle yapılan İstanbul’daki Başakşehir Şehir Hastanesi’n de özel olarak izole edilen ve akıllı ventilatörlerin(solunum cihazlarının) yer aldığı A ve D bloklar korona virüs ile mücadele de kullanılmak üzere hizmete açıldı. 

''MODERN DONANIMA SAHİP BİR ÜSSÜMÜZ OLACAK''

Şehir hastanesinin tam bir akıllı bina olduğunu aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  hastanenin tamamının 15 Mayıs'ta açılacağını belirterek, ''Kampüs içi bisiklet yolları, park alanlarıyla, hibrit araç şarj üniteleri içeren, yeşil bina sertifikası alacak seviyede enerji ve çevre dostu tasarımlarla inşa edilmiştir. Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'ni de devreye aldığımızda, İstanbul'un iki yakasında en modern teknik donanıma sahip iki büyük sağlık üssümüz olacak. Asya ile Avrupa'nın kavşak noktasındaki stratejik konumuyla dünyanın sayılı büyük şehirlerinden olan İstanbulumuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır'' dedi.

2 BİN 682 HASTA YATAĞI VAR

1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 8 bin 134 araçlık otopark kapasitesi bulunan hastane de toplam hasta yatak sayısı 2 bin 682 olarak açıklandı. Yatak kapasite dağılımı ise şöyle oldu:

* Genel Hastane: 469 yatak
Kalp ve Damar Hastalıkları: 327 yatak
Ortopedi ve Nöroloji: 311 yatak
Çocuk: 521 yatak
Kadın Doğum: 359 yatak
Onkoloji: 367 yatak
Psikiyatri: 128 yatak
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon: 200 yatak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KENDİ KENDİMİZE YETERİZ

Video konferans yoluyla açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İnsanların hastane koridorlarında evlerinde öldüğü bir dönemde elimizdeki bu kıymeti iyi bilmeliyiz. Türkiye bu sürece oldukça avantajlı girmiştir. Kendi kendimize yetecek güce sahip olmanın önemini bir kez daha görüyoruz. Türkiye kendi ayakları üstünde durarak gücünü göstermiştir. Hastane ve doktor sayısında olmasa da yoğun bakım ünitesi sayısında üstünüz. Covid-19’ın teşhisinde büyük önem taşıyan bilgisayarlı tomografi cihazı sayısı tüm Avrupa'nın üzerindedir'' dedi.

''HESABINI SORARIZ''

Açılışta tanıtımı gerçekleştirilen 115 ventilatörün ithal olarak geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '' 100 adet yerli ve milli ventilatörü ekranda gördüğümüz bu kadro üretti. Mayıs ayına kadar verdikleri söz şu, ayda 5 bin üretecekler. Üretmezlerse hesabını sorarız. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüzde 70’lerin üzerine çıktı. Evlatlarımıza çok daha güçlü devlet bırakmak istiyoruz. Yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için daha çok çalışacağız'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi