Avcılar Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı’na Avcılar Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Avcılar Belediyesi çelenkleri konuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından şiir okunarak konuşmalar yapıldı.Törene gaziler ve vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Törenin ardından Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Avcılar Belediye Meydanı Atatürk Parkı’nda sivil toplum kuruluşları ve Avcılar halkıyla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. CHP Avcılar ilçe örgütü ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.



Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak; “30 Ağustos 1922’nin bir ulusun emperyalist güçlere karşı toplumun tüm kesimlerinin din, dil, ırk, mezhep ve inanç ayrımı gözetmeden, yan yana, omuz omuza kazandığı zaferin, destanın ve en büyük ‘Kurtuluş Savaşının’ tarihi olduğunu belirtti.
Başkan Dr. Toprak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı bağımsızlığımızın bütün dünyaya kabul ettirildiği bu anlamlı zaferin 93. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor saygılar sunuyorum. ” dedi.




“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü nedeniyle Avcılar'da yaklaşık Bin kişinin katıldığı fener alayı düzenlendi.

Saat 21.30'da trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nin başlangıcında toplanan ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler bulunan yaklaşık Bin kişi, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz', "Ne Mutlu Türküm Diyene', "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" diye slogan atarken, "Gençlik Marşı'nı söyledi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da katıldığı yürüyüşün ön tarafında Belediye Konservatuvarı'nın bateristleri davul çaldı. Yürüyüş, Belediye binasının önünde sona erdi.




Senay BADUR-Kent Yaşam

 
Editör: Haber Merkezi