Beşiktaş Belediyesi, Basın Danışmanları Platformu üyelerini ve gazetecileri sabah kahvaltısında ağırladı. Suada’da düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen basın danışmanları ve gazeteciler, gündeme dair değerlendirmelerde bulunup istişare yaptı. Programa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Kanal D Ana haber Spikeri Serdar Cebe, Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Çoşkundeniz ve çok sayıda basın danışmanı katıldı.



Kahvaltı öncesi ilk sözü Basın Danışmanları Platformu Başkanı Abdurrahman Cüneyt Fidancı aldı. Beşiktaş’ın genç, dinamik ve başarılı belediye başkanı Av. Murat Hazinedar’ın kendilerini Beşiktaş’ta ikinci kez ağırlamasından dolayı Hazinedar’a teşekkür eden Fidancı, ‘Beşiktaş’a günde iki saat uykuyla hizmet eden Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın Av. Murat Hazinedar’a Beşiktaşlılara hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere basın danışmanları platformu siyaset üstü bir platformdur. İşimizi daha iyi yapabilmek adına istişarelerde bulunduğumuz bu toplantılarımızın verimlerini gün geçtikçe daha iyi alabilmekteyiz. Buradaki arkadaşlarımız kimi zaman basın mensubu olarak, kimi zamanda basın danışmanları olarak görev yapmışlardır. Bu anlamda bugün üçüncü ölüm yıldönümü olan değerli meslektaşımız duayenimiz, çoğumuzun deneyimlerinden faydalandığımız Mehmet Ali Birand’ı saygıyla anıyoruz. Tekrar katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz’ dedi.



‘Özgürlükçü sosyal demokrasi anlayışıyla hareket ediyoruz’
Beşiktaş’ta göreve geldiği günden beri özgürlükçü sosyal demokrasi anlayışıyla Beşiktaşlılara hizmet etmek için yola çıktıklarını ve bugüne kadar önemli projelere imza attıklarını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar, ‘Bu projelerimizin duyurulup, tanıtılmasında basın danışmanlarımıza önemli görevler düştü. Çalışmalarımızın önemli bir ayağını oluşturan basın danışmanımız Alev Gürsoy arkadaşımız ve basın ekibindeki arkadaşlarımızla bugüne kadar uyumlu bir şekilde çalıştık. Beşiktaş’ta halkımızla doğru bir siyaset anlayışla hizmet etmeyi ilke edindik. Tüm konuşmalarımızı halkımıza canlı bir şekilde izleme olanağı sunduk. Beşiktaş halkımızın hem iyi hem kötü gününde her zaman yanlarında olduk. Beşiktaş’ta bugüne kadar 2000 otobüsü cenazeler için göndermişiz. Değerlerimizi anlatmakla görevliyiz. Herkese eşit mesafede bir hizmet sunmaya çalışarak çifte standart uygulamalarına karşı durduk. Toplumumuzu ayrıştıran değil, birleştiren bir siyaseti hayata geçirmeye çalıştık. Çünkü toplumumuzun huzur ve barıştan yana olduğunu çok iyi biliyoruz’ diye konuştu.




“Beşiktaş’taki çalışmalar İstanbul’a renk katıyor’
Bu dönemde Beşiktaş Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla İstanbul’a renk kattığına inandığını söyleyen Başkan Hazinedar, önümüzdeki dönemlerde Beşiktaş Belediyesi’nin çok daha güzel işler yapacağını belirtti. Başkan Murat Hazinedar, “Bu sene Büyükşehir ile beraber 2 yıldır inşa etmeye çalıştığımız işbirliğinin sonuçlarını da göreceğiz inşallah. Ben bu işbirliğini çok önemsiyorum. Onun eserleri geliyor. Metro geliyor. Beşiktaş Türkiye’nin en önemli aksı. Yeni Beşiktaş Meydanı geliyor. Ihlamur Meydanı geliyor. İstanbul’un son dönemde hizmete sunulan en büyük aktif yeşil alan projesi geliyor. Tam 200 bin metrekare. Ortaköy Kültür Vadisi Projesi bitti Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile son rötuşları yapıp inşallah 2016’da ihalesini yapacağız. 200 dönümden bahsediyoruz. Akmerkez’den Ortaköy’e kadar uzanan, kimsenin bilmediği bir vadi. Orayı olağanüstü bir hale sokacağız” ifadelerini kullandı.
FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Kanal D Ana haber Spikeri Serdar Cebe, Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Çoşkundeniz de birer konuşma yaparak programa katılan basın danışmalarının daha başarılı olabilmeleri için önerilerde bulundular. Program sonunda platform üyeleri ve gazeteciler günün anısına Başkan Hazinedar ile birlikte pasta kesti.


 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi