Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yaptığı yazılı açıklama ile, katıldığı bir programda açıklamalarıyla Türkiye’de yaşayan yaklaşık 3 milyona yakın Caferi vatandaşını hedef alan Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Abdullah Ağar’ı sert sözlerle kınadı.

Özgündüz, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ yazılı açıklamasında, Haber Global adlı TV kanalında, katıldığı bir programda açıklamalarıyla Türkiye’de yaşayan yaklaşık 3 milyona yakın Caferi vatandaşını hedef alan Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Abdullah Ağar’ı sert sözlerle kınadı.

Özgündüz, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Haber Global’in bu akşam (03/01/2021) bir programının son bölümünü saat 23.00'de sonlarına doğru izledim. İran, ABD gerilimini değerlendiriyorlardı. Değerli akademisyenlerin yaptıkları yorumlardan ortak görüş olarak İran antipatisi anlaşılıyordu.

Bu benim üstünde durmamı çokça gerektiren bir konu değildir.

Hele Bakü’deki Zafer kutlamalarındaki T.C. Cumhurbaşkanı’nın okuduğu şiiri bahane ederek İran tarafının siyasilerilerinin yanı sıra parlamenterleri ve yazar ve çizerlerinin (ki bence yanlış ve kıskançlıklarının açığa vurmasıydı) Ülkemiz aleyhine yaptıkları konuşmalar ve yorumları gördükten sonra mütekabiliyet gereği buradaki yorumcular da böyle davranıyorlar denilebilir. İşte bu yüzden o boyutuyla ilgilenme gereği duymuyorum.

Ama en sonunda ülkemin Ortadoğu konusunda kafa yormuş kendisini geliştirmiş değerli akademisyenlerinden sevgili Abdullah Ağar’ın, diğer ülkelerdeki Şiileri İran’ın siyasi ve askeri alanlarda nasıl kullandığını dile getirirken ülkemizdeki Şiileri de aynı kategoride değerlendirmesi dikkatimi çekti.

Sn. Abdullah Ağar! Lütfen ülkemizde var olan üç milyonu aşkın Azerbaycan kökenli T.C. Vatandaşı Şii Türkün, hangi grup veya ferdi, ülkemize karşı hangi askeri ve siyasi faaliyet içinde bulunmuşlardır? Buyurun açıklayın biz de kendimizi bir gözden geçirelim.

Ülkemize karşı bölücü, gerici ve yıkıcı bunca hareketlerin hangisi Şii menşeli olduğunu bir gösterin de biz kendimizi gözden geçirelim. Sorması ayıp olmazsa siz hangi mezheptensiniz? Bizi mezhebimizle suçlarken bir bakalım siz şu ülkemi, millet mi, gazi meclisimi (ne istediyse aldığı halde yetinmeyip) kendi paramızla aldığımız silahlarla bombardıman edenlerin mi yoksa kırk yıldır binlerce asker, polis ve sivilimizi şehit edenlerin mi mezheptaşınız?

Sahi bunları yapanlar ülkemizdeki Şiiler miydi? Türk milleti, Oğuz evladı arasına bu mezhep ayrımcılığı sokma arzusu sizde hangi saikle böyle kabarıyor? Lütfen açıklar mısınız?

Ülkemde terör faaliyeti gösteren hangi Şii grup ve fert varsa buyurun söyleyin ve isbat edin ben derhal onlardan beri olduğumu ilan edip onları lanetleyeceğim. Ve bunu medya üzerinden, özbeöz Oğuz Türk'ü şerefli camiamla birlikte, ülkemin doğusunda ve batısındaki bütün şehirlerde kalabalık etkinliklerle yapacağım. Sizden cevap bekliyorum.

Siz bir akademisyen olarak mesnetsiz büyük bir camiayı rencide edecek böyle bir iddiada bulunmayacağınıza göre muhakkak bu iddianızın geçerli delilleri vardır. Lütfen açıklayın.

Biz sayıları yüz milyona yakın Ülkemizle birlikte İran ve Rusya’nın birçok şehrinden Irak’taki Amirli, Tellafer, Kerkük’ten can Azerbaycan’ımızın Bakü, Gence... Karabağ’ına kadar biz o dediğin mezhepten şerefli, yiğit Hüseyni, Hayderi, Caferi, Şİİ- Alevi saf kan Oğuz evladı Türkleriz. Siz kimsiniz Sn. Abdullah Ağar? Açıklama bekliyorum.” dedi.

Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi