İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) resmi internet sitesinde 17 Ocak’ta açılacağı ilan edilen Sefaköy metrobüs durağına ait üst geçit yine açılmadı. İBB’ye tepki gösteren vatandaşlar “İlk önce burayı kapatıp 15 günde açacağınızı söylemiştiniz. 3 ay oldu sözünüzde durmadınız. Daha merdivenleri olmayan üst geçitin 17 Ocak’ta açılacağını ilan ettiniz, yine açmadınız. Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?” diye sordu. Öte yandan İBB duyuruyu jet hızıyla değiştirip merdivenlerin 27 Ocak’ta açılacağını duyurdu.
Sefaköy’de eylemlere de sahne olan olaylı metrobüs durağına ait üst geçit, vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. İBB, ilk olarak 15 günde açacağını söylediği üst geçiti açmayınca vatandaşlar aylarca kalabalık merdivenlerde kuyruklar oluşturmuştu. İBB, son olarak 3 aydır hizmet vermeyen üst geçidin 17 Ocak’ta hizmete gireceğini, proje örnekleriyle birlikte internet sitesinden duyurdu. İBB, vatandaşların tepkisi üzerine internet sitesindeki o duyuruyu jet hızıyla değiştirdi.



ÜST GEÇİT VAR, MERDİVENLER YOK
Ancak üst geçidi kullanmak isteyen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Üst geçidin metrobüs yoluyla bağlantı sağlayan merdivenleri yapılmadı. Merdiven konulacak yerlerin tel bariyerlerle kapalı bulunduğu ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığı söyleyen Nergiz Özkaya adlı bir vatandaş, “Üst geçit güzel olmuş ama merdivenler olmadığı için metrobüse inip çıkamıyoruz. Metrelerce yolu yürümek zorunda kalıyoruz” dedi.

17 OCAK’TA AÇILACAK DENDİ, İNŞAAT DEVAM EDİYOR
İBB, 15 Ocak’ta internet sitesi üzerinden “Sefaköy’e yeni metrobüs yaya üstgeçiti” başlığıyla yaptığı açıklamada, "Ulaşımda kaliteyi arttırmak için peş peşe projelerini hayata geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Sefaköy’de metrobüse ulaşımı kolaylaştıracak olan yeni üst geçidini hizmete alıyor. 17 Ocak Pazar günü hizmete alınacak yeni üst geçitle birlikte metrobüse ulaşım daha kolay ve konforlu bir hal alacak" ifadelerine yer vermişti.



İBB O DUYURUYU JET HIZIYLA DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan İBB, internet sitesinde yer alan “17 Ocak’ta açılacak” duyurusunu jet hızıyla değiştirdi. Açıklamaya “Yapılan çalışmalar neticesinde yeni yaya üstgeçitinde 27 Ocak 2016 tarihinden itibaren metrobüs'e iniş sağlanacak” ifadesi eklendi.

Sibel Gülersöyler-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi