“kimi insan ezbere sayar yıldızların adını 
                       ben hasretlerin…”


 DİLEK TÜRKER NEFESLERİ KESTİ


Türk ve Dünya Şairi Nazım Hikmet, doğumunun 113. Yıldönümü’ndeBeylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde usta şair ile en son konuşan gazeteci Orhan Karaveli, panelin moderatörlüğünü üstlenen Alaettin Bahçekapılı, Şair Ahmet Özer, Yazar Derman Bayladı’nın duygu dolu sohbetleriyle anıldı. Ünlü tiyatrocu Dilek Türker’in ise aynı günün akşamında oynadığı “Mutlu Ol Nazım” adındaki tiyatro oyunu ile izleyicilerin nefesini kesti.


CEZAEVİ ARKADAŞI NAZIM’I ANLATTI

Kadıköy Belediyesi tarafından  Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)’nde düzenlenen etkinliğin onur konuğu, şairin Bursa cezaevinde beraber kaldığı, aynı zamanda öğrencisi olan ressam İbrahim Balaban oldu. CKM etkinliğine çok sayıda şair ve sanatçı da katıldı.


BÜYÜK ŞAİR VE SANATÇI OLMAK KOLAY DEĞİL

Kartal belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinin sunuculuğunu Fatih Mehmet Köroğlu yaptı. Gecede, ünlü şairin hayatı anlatıldı, Ataol Behramoğlu, Haluk Çetin, Tayfun Talipoğlu, İdris Akyüz ve Yılmaz Özdemir tarafından şiirleri okundu. Gurup Felüka’nın Nazım Hikmet’in şiirlerinden bestelenen şarkılarından oluşan konser de izleyicilerin beğenisini kazandı.


MAVİ GÖZLÜ DEV TSKM’DE BİNLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ

Nazım Hikmet’in 113. doğum günü etkinlikleri kapsamında Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM), Sadık Gürbüz konseri düzenlendi. Konserde Nazım Hikmet’in şiirleri başta olmak üzere, sevilen türkülerini seslendiren Gürbüz, izleyicileri büyüledi.


KARANFİLLER BOĞAZIN SULARINA BIRAKILDI

Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen organizasyona katılım muhteşemdi. Şair Nazım Hikmet için yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımında tekne ile açılan vatandaşlar kırmızı karanfilleri boğazın sularına bıraktılar.

 

Editör: Haber Merkezi