İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI !...

Bakırköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeşilköy Mahallesi Ukranya Parkı içindeki "Kedi Oyun Parkı" amacı dışına çıktığı gerekçesiyle tepkilere neden olmakta. Park içinde oluşturulan kedi oyun parkının amacı her ne kadar parkta barındırılmakta olan kedilerin oynaması için yapılmış bir düzenek olsada, çevreden getirilip buraya bırakılan kedilerin sayısında hergeçen gün artış olması farklı rahatsızlıklara neden oldu.
Kedi Oyun Park'ının kaldırılmasını isteyen ve amaç doğrultusunda imza kampanyası başlatan Yeşilköylüler açıklamalarında şunlara yer verdiler : " Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Halkalı, Başakşehir gibi pek çok bölgeden toplanan kediler getirilerek buraya bırakılmaktadır. Bunun en büyük nedeni de buranın medya üzerinden "Kedi bakım ve rehabilitasyon ünitesi" olarak algılanmış olmasıdır. Bu dengesiz tutum yüzünden bırakın getirilip buraya atılan kedilere bakılmasını, mevcutunda yaşam hakkı ellerinden alındı. Bunun için kedi oyun parkının süresiz olarak kaldırılması yönünde imza kampanyası başlattık" dediler.





ŞARTLAR ÇOK KÖTÜ

Hayvanseverler, Kedi oyun parkının hijyenik şartlarının oldukça kötü olmasından ve bakım yetersizliğinden dolayı 'yavruların hastalıklardan öldüğü bir mekan' haline geldiğini ifade etti.
Çok sayıda hayvanın çevreyi tanımadığı için caddede arabalar tarafindan ezildiğini, konserve yada kuru mama ile beslenmeyecek kadar küçük oldukları için bakım yetersizliğinden ve belediye tarafından düzenli bir veterinerlik hizmeti verilmediği içinde hayvanların farklı hastalıklardan öldüğünü ve alanın hayvan mezarlığına döndüğünü belirttiler. Hayvan seven ve olabildiğince sokak hayvanlarının bakımı için gayret gösteren vatandaşlar,durumdan rahatsızlıklarını yazılı dilekçe ile belediye ye bildirdiler...

Selvi SARITAÇ- KENT YAŞAM


 
Editör: Haber Merkezi