T24’den Gökçer Tahincoğlu’nun haberine göre Siirt'te Molla Burhaneddin Medresesi olarak bilinen Tillo Yatılı Kuran Kursu'nda, 15 yaşındaki çocuğun aylarca istismar edildiği iddia edildi. Çocuk, Kuran Kursu’nda öğretici olarak görev yapan D.M’nin cinsel istismarına maruz kaldığını öne sürüldü. D.M 12 Ekim’de tutuklandıktan 12 saat sonra, nöbetçi hakimlik iddianameyi hazırladı.

Okuldaki öğretmenin dikkatiyle olay açığa çıkarken öğretmen yetkili makamları harekete geçirdi. 2019'da 15 yaşında olan çocuk, görüştüğü Çocuk İzleme Merkezi yetkililerine yaşadığı istismarı ayrıntılarıyla anlattı. İzleme merkezinin yaptığı çalışmalar sonucunda çocuğun anlattıklarını doğrulayan bir rapor hazırladı. Çocuk ifadesinde Eylül 2019'dan Mart 2020'ye kadar defalarca istismar edildiğini, D.M.'nin kendisine, "Bunları anlatırsan kıyamet kopar" dediğini anlattı.

DOSYANIN KAPATILMASI KONUSUNDA BÜYÜK BASKI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Siirt savcılığına ifade veren D.M. yurttan ayrılmak isteyen çocuğun, bu nedenle yalan söylediğini, ayrılma düşüncesi nedeniyle kendisiyle birkaç kez özel görüşme yaptığını ancak iddialarının doğru olmadığını söyledi. D.M, ifadesi alındıktan sonra 12 Ekim'de, akşam saatlerinde sevk edildiği nöbetçi hakimlik kararıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Siirt Savcılığı, D.M. hakkındaki iddianameyi, tutuklanmasından sadece 12 saat sonra hazırlarken 13 Ekim tarihli iddianamede, istismar suçlaması da yer aldı. Siirt'teki kaynaklar, medresenin kentte çok etkili olduğuna dikkati çekerek, yargı üzerinde, tahliye ve dosyanın kapatılması konusunda büyük baskı olduğunu iddia etti. Kaynaklar, çocuğun ailesinin şikayetçi olmadığına dikkati çekerek, devlet korumasının da zorunluluk olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi