4 yıl önce kurulan ve mucizevi bir şekilde BEKO 1. Basketbol Ligi'ne yükselme başarısı gösteren TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı'nın teknik heyeti ve oyuncuları, Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Haziran oturumuna katılarak Başkan Akgün'e teşekkür ettiler.

MERHUM ALPASLAN'IN YERİNE MUSA KAYNAR GELDİ

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce kısa bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; İslam Âlemi’nin Berat Kandili'ni kutlayarak; "BEKO 1. Basketbol Ligi'ne yükselme başarısı gösteren TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı'nı başarısından dolayı tebrik etti. Başkan Akgün'ün konuşmasının ardından geçtiğimiz ay elim bir trafik kazasında yaşamını kaybeden AK Partili Belediye Meclis Üyesi'nin yerine Seçim Kurulu tarafından ismi belirlenen Musa Kaynar'ın rozetini taktı. Recep Alpaslan'ın görev yaptığı "Çocuk Hakları Komisyonu"na Musa Kaynar oy birliğiyle seçildi. Hukuk Komisyonu'nda da görev yapan Alpaslan'ın yerine oy birliğiyle Bedir Gürses seçildi. Ardından gündemdeki 7 madde müzakere edilerek, karara bağlandı.

GÜZELCE'YE KIZ YURDU

Gündem maddelerinin dışında ek olarak 3 madde daha meclis gündemine alınarak, görüşüldü. Ek 1 gündem maddesi olan Büyükçekmece ilçesi sınırlarındaki 8 adet futbol sahasına ünlü futbolcularının isimlerinin verilmesi hususu Spor Komisyonu'na havale edilirken, CHP ve AK Parti grubunca ortak önerge olarak verilen Tepecik'teki bir cadde veya sokağa merhum Recep Alpaslan'ın isminin verilmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin son ek maddesi olan Güzelce Mahallesi’ndeki Büyükçekmece Belediyesi'ne ait arazı üzerine kız öğrenci yurdu yaptırılması ve uzun süreli kiraya verilemesi hususu da yine oybirliğiyle meclisten geçti.

BAŞKAN AKGÜN'E TEŞEKKÜR

Büyükçekmece Belediyesi'nce geçtiğimiz günlerde Balkan gezisine gönderilen mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi. Bir gün önce play-off karşılaşmasında Sinpaş Denizli Basketbol Takımını eleyerek BEKO 1. Ligi'ne yükselme başarısı gösteren TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı'da meclise katılarak tebrikleri kabul ederek, kendilerine vermiş olduğu desteklerden ötürü Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür ettiler.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi