Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası alınan kararları açıklamış ve 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde 31 ilde sokağa çıkma yasağı olacağını duyurmuştu. 27 Nisan Pazartesi saat 00:00’a kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşların acil olarak ihtiyaç duydukları hizmetlerin aksamaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Acil durumlarda belediyenin 444 0 340 nolu telefonunu arayan vatandaşlara gereken desteğin verileceği açıklandı.

Büyükçekmece genelindeki fırınlar bulundukları mahalle sınırlarında kendi araçlarıyla ekmek satışı yapacak. Damacana su satışı yapan bayiler de evlere su servisi yapacak. Zabıta ekipleri, hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesine yönelik olarak her türlü tedbiri alacak.

Evinde sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar için ise pansuman, enjeksiyon gibi sağlık hizmetleri Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak. Ayrıca ilçe genelinde sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçları da belediye ekipleri tarafından karşılanacak.

“15 bin maske, 5 bin koruyucu siperlik dağıtıldı’’

Koronavirüs salgını döneminde ilçedeki tedbirlerini titizlikle sürdüren Büyükçekmece Belediyesi ilçedeki fırın, unlu mamul üreticisi, kasap, şarküteri gibi hijyenin öne çıktığı işyerlerinde esnafa siperlik dağıttı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuyla ilgili olarak, “Salgına karşı en çok mücadeleyi veren sağlık çalışanlarımızdan sonra ilçedeki esnaflarımıza da koruyucu siperlik ve maske dağıttık. Virüsün bulaşma riskini en aza indirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizde tüm önlemler alınmıştır. Bugüne kadar 15 bin adet maske, 5 bin adet yüz koruyucu siperlik dağıttık. Salgın tehdidi devam ettiği sürece dağıtım sürecek” dedi.

23 Nisan Coşkusu Sokaklara Yayılıyor!

Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünü birbirinden renkli etkinlikle kutlayan Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin 24 mahallesini sokak sokak gezen “100. Yıl Otobüsü” ile birlikte 100’üncü yıl coşkusunu tüm kente yayıyor. Bayramın gerçek sahibi olan çocuklar da hafızalarından silinmeyecek bir bayrama böylece tanıklık ediyor.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi