Beyazıt’ta gerçekleşen terör saldırısının ardından hayatını kaybedenlerin cenazesine katılmak için Fatih Camii’nde cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan kurşunlu protesto’yu keınamak amacıyla öğlen saatlerinde Halıcıoğlu Köprüsü’nün ayağında toplanan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Örgütü, Sütlüce de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na siyah çelenk bırakmak istedi. Polisin müdahalesiyle karşılaşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü buradan Haliç Kongre Merkezi’ne kadar yürüyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
‘Halkın Umudu Kılıçdaroğlu’, ‘Kahrolsun Faşizm’, ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği’, şeklinde sloganların atıldığı protesto yürüyüşüne CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, il yöneticileri, CHP PM Üyesi Ferihan Karasu, CHP İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekçi, Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Onursal Adıgüzel, CHP ilçe başkanları, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP İBB ve ilçe belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile yüzlerce partili katıldı.



‘Devlet, muhalefet liderinin güvenliğini sağlayamadı’
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın önüne kadar siyah çelenkle yürümek isteyen CHP İstanbul İl Örgütü’ne emniyet yetkililerinin izin vermemesi üzerine Haliç Kongre Merkezi’nin yakınına kadar gelen partililer tarafından bir basın açıklaması yapıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;Bugün buraya gelmemizin nedeni demokrasiyle seçimle işbaşına gelen AKP’yi son bir kere demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkması konusunda uyarmaktır. 12,5 milyon oy alan bir partinin liderine saldırılarda bulunanlar dün 12.5 milyon insanı evlerinde zor tuttuk bilsinler. Şimdi biz bunu tarihte biliyoruz. 1958’de İsmet Paşa’ya du bunu yaptılar. İsmet Paşa bu olaya nasıl direndiyse biz de bugün bu olaya aynı şekilde direneceğiz. Terör saldırısının ardından olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın evlerine gittik, kendileren başsağlığı diledik. O saate kadar bir sorun yoktu. Belli ki bu olay gecenin geç saatlerde tertiplendi. Devletin içinde başka bir çetenin olduğu anlaşılmıştır. Devlet, CHP Liderini’nin güvenliğini sağlayamamıştır. Ülkemizi gerdirerek bin yıldır kardeş olarak yaşadığımız bu topraklarda her kesimden insanımızla el ele kola kola olduk, bölünmedik, bölünmeyeceğiz.



‘Bundan sonra CHP Gençliği Genel Başkanımız koruyacak’
Bu ülkeyi CHP’nin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa ve arkadaşları yedi düvele karşı savaşarak kurduk. Ne olursa olsun barış ve sevgi sözcüklerini ısrarla kullanacağız. Bundan sonra Genel Başkanımız İstanbul’a geldiğinde güvenliğini biz sağlayacağız. Bir avuç insana polis elbiseleri giydirilerek, başbakan ve içişleri bakanının gözleri önünde Genel Başkanımıza yönelik gerçekleşen bu saldırıya engel olamayanları buradan birkez daha kınıyoruz. Herkesin şunu bilmesini istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bir bedel ödeyecekse bu bedeli ödemekten asla geri durmaz. Biz bir tek şey istedik. Cumhuriyet Halk Partisi özellikle bir kampanya yürüterek terörle yanyana getirmek isteyenler yedi yıldır onlarla pazarlık yapanlar, onlar silahları gömdüğünde seyredenler, bu ülkede terör örgütüne yardım yataklık yaptıkları için halkın önünde bir gün hesap verecekler. Cumhuriyet Halk Partisi terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, bugün bu terörü ülkemize getirenler, İstanbulu ve Türkiye’yi yaşanmaz hale getirenler şunu bilsinler ki yaptıkları herşeyin hesabını verecekler. Biz bir kez daha bu ülkenin kurucu partisi olarak provakasyona ve provakatörlere fırsat vermemek için her türlü şiddeteve terörü karşı olduğumuzu bilmenizi isteriz. Ayın 12’sinde Genel Başkanımız İstanbul’a geldiğinde CHP’nin gençlik örgütü Genel Başkanımızın güvenliğini sağlayacak. İsmet Paşa’nın söylediği gibi ‘Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur ‘. Buradan söylüyoruz Genel Başkanımıza en ufak bir yönelim karşısında CHP gençliği de cebinde yumurta taşıyacak. Geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu demokrasinin son çaresidir. Dün orada bizim çelengini koruyamanlar bugün AK Parti il binasına bir çelenk koyulması konusunda ne kadar da kararlı. Demek ki istendiğinde devlet üzerine düşeni yapıyor. Bunu hep birlikte gördük’


 
FİDAN UĞUR SALMAN - KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi