Bakırköy İlçe Başkanı Ahmet Altun’un organizasyonu ile, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’n de rant uğruna denizin doldurularak doğanın katledildiğine dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüşe, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve çok sayıda Milletvekili adayı da katılarak destek verdi. 

"Bakırköy sahilinde Ataköylü’nün yürüyeceği yürüyüş alanını bile şantiyeye çevirmişler” diyerek açıklamalarına başlayan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, dolgu alanı olarak denizleri toprakla, taşla dolduraraklarını, doğayı katlettiklerini ve rant uğruna inşaat yapıldığını ifade ederek,  “Yürüyüş ve yeşil alanlarını yok ediyorlar." dedi.




'Cebini doldurmak için denizimizi doldurma', 'Marmara ölüyor rantçılar gülüyor' dövizleri taşıyan vatandaşlar,a “Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti ile el ele, kol kola aynı yolda yürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti’nin yürüyen treninin vagonu haline gelmiştir” diyerek açıklamalarına devam etti. 
Denizin doldurulduğunu belirterek doğanın katledildiğini, Ataköylüler’in yürüyüş alanlarının şantiyeye çevrildiğini belirten Karataş, ''Bakırköy sahilinde Ataköylü’nün yürüyeceği yürüyüş alanını bile şantiyeye çevirmişler. Dolgu alanı olarak denizlerini toprak dolduruyorlar, taş dolduruyorlar, doğayı katlediyorlar. Rant uğruna inşaatı da yapıyorlar. Yürüyüş ve yeşil alanlarını yok ediyorlar. Bugün de dünya çevrecilik günü. Çevrecilik milliyetçiliğin ön koşuludur. Çünkü çevrenin düzenli oluşu, milletin müreffeh refah yaşamasına sebebiyet verir. Çevrecilik bir milliyetçilik olduğuna göre doğadaki ağacı, denizi, bütün güzellikleri, tarihi yarımadadaki alanları korumak zorundayız. Bu milliyetçiliğin gereğidir. Milliyetçiliğin gereğini de bugün arkadaşlarımız bütün Bakırköylüler ve Ataköylüler için gerçekleştirmişlerdir.'' ifadelerini kullandı.





Editör: Haber Merkezi