CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’na dokuz yıl önce attığı tweetlerden dolayı verilen cezaya yapılan itiraz istinaf mahkemesi tarafından ret edildil. İstinaf mahkemesinin kararının ardından Kaftancıoğlu’na verilen cezanın siyasi bir karar olduğu değerlendirmesinde bulunan CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, ilçe başkanlığı adına basına ve kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı. 

İlçe Başkanlığı adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 23 Haziran 2020 tarihinde İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun geçmişte attığı tweetlerden dolayı verilen cezaya yaptığı itiraz istinaf mahkemesi tarafından ret edildi. Mahkeme tarafından verilen kararın tamda 23 Haziran’a yani yenilenen İstanbul seçimlerine CHP ile Millet İttifakı’nın zaferine denk gelmesi bir tesadüf olamaz. Aslında 23 Haziran’da Sayın Ekrem İmamoğlu’nun başarısında büyük payı olan İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’ndan iktidarın intikam arayışının göstergesidir.

‘Amaç İstanbul zaferinin gölgelenmesidir’ 

Hukuk kişinin kimliğine, ırkına, cinsine, siyasetine göre alamaz İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’na eski yıllarda attı tweetler yüzünden verilen ceza hukuka uygunsa bu uygunluğun başkaları içinde devreye girmesi gerekir yani geçmişte attığı tweetler ile Fetö ye övgüler düzenlere de aynı hukuk uygulanmalı. Böylece kararın hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Aslında bu davada iktidarın artık sandıktan başarı elde edemediğinin, sandıktan çekindiğinin 23 Haziran’da 816 bin oy fark ile alınan İstanbul seçimi zaferinin gölgelenmesine yöneliktir. Böylece muhalif kanat sindirilmeye çalışılacaktır. Hukuk sopası gösterilerek muhalefet korkutulacaktır.

‘Baskılara rağmen ülkemiz hak ettiği iktidara kavuşacak’

Oysa bilinmelidir ki; Partimiz İl Başkanımıza ve tüm partililerine sahip çıkacaktır. CHP Atatürk’ün kurduğu partidir. CHP Cumhuriyeti kuran, ulusal birliği sağlayan Türkiye’nin en köklü partisidir. CHP Fatih İlçe Örgütü olarak şunun bilinmesini isteriz İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Davası davamızdır. Her şey çok güzel olacak demiştik 23 Haziran 2019 da sandıktan çıkan sonuçla ‘Her şey çok güzel’ oldu. Ve şimdi diyoruz ki ilk yapılacak seçimlerde Türkiye hak ettiği iktidara kavuşacak. Herşey tüm Türkiye içinde çok güzel olacak.  Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu zamandır. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi