Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı' nda ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak. Bakan Koca, yasak-kısıtlama döneminde uygulamaya ilişkin Kabine'ye bilgi verecek.

 Kabine'nin 1. gündemi,sokağa çıkma yasağının genişletilip,genişletilmeyeceği konusunda olacak. Hafta sonları uygulanacak yasağın hafta içine de yayılması söz konusu olabilir. Diğer konu başlığı ise 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı çocukların durumu. Bunlar da haftanın her günü belli saatler arasında sokağa çıkabiliyor. Bu sürenin fazla olduğunu savunanlar var. Her gün çıkılmaması gerektiğine Bilim Kurulu' nun bazı örnekleri ve tavsiyeleri var.

Pazar yerleri koronavirüsün belki de vatandaşların bulaşın yaşandığı en yoğun yerlerden biri. Buralara HES koduyla girilip girilmemesi konu başlığı Kabine'nin gündeminde olacak. Koronavirüs kapan veya temaslı olan veya evinde izole halde olması gerekenlere bazı yerlerde pilot olarak elektronik bileklik uygulaması başlatılmıştı.

Kabine Toplantısı'nda bu uygulamanın tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması ya da yaygınlaştırılmaması yönünde değerlendirmeler yapılacak.Kabine toplantısında sağlık, eğitim ve ekonomi gibi birçok alanda yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplantının ardından alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak. Bilindiği üzre Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak "Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" ifadelerini kullanmıştı.KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi