Eyüp Sultan ve İstanbul’da yayın yapan basın kuruluşu temsilcilerini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen kahtvaltıda ağırlayan Cumhur İttifakı Eyüp Sultan Adayı Deniz Köken ve AK Parti Eyüp Sultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit yerel basının önemini vurgulayarak basın mensuplarına çalışmalarında başarılar dilediler.

Basın mensuplarına yönelik ilk sözü alan AK Parti Eyüp Sultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak, ‘Bizler gücümüz oranında her zaman sizlerle olacağız’ dedi. Koçyiğit, ‘Bu günde sizinle birlikte olmak istedik, bizlerle soframızı paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yerel basının önemli bir misyonu vardır. Eyüp Sultan’ın sorunlarını, sokağındaki mahallesindeki sorunları gazetelerinize taşımakla bizlerin gözü kulağı oluyorsunuz. Üstlendiğiniz görevden dolayı sizleri kutluyorum’ diye konuştu.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve Eyüp Sultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken’e çalışmalarında başarı dilediğini belirten Koçyiğit, ‘İnanıyoruz ki Eyüp Sultan bundan sonra daha çok projelerle yatırımlarla konuşulacak bir ilçe olacak. Eyüp Sultan gelişmeye devam edecek, bu gelişmeye de sizlerin payı olacağı için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.

‘Eyüp Sultan’a kültür şehri olmak yakışır’

AK Parti Eyüp Sultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken ise yaptığı konuşmada tüm basın çalışanlarının gününü kutlayarak, ‘Bir birimize ihtiyacımız var. Birlikte olursak büyürüz. Hem basın, hem siyasetçi büyür. Görmediklerimizi gören, duymadıklarımızı duyan bir anlayışla hareket edersek karşılıklı başarılara imza atarız. Eyüp 400 bin nüfusu ve geniş bir alanıyla büyük bir ilçe. Eyüp Sultan’ın nasıl bir şehir olacağı ihtiyaç konularının belirlenmesi ile ilgilidir. Birey ve toplumu ne ilgilendiriyorsa onlara bakacağız. Yaşarken çevreyle nasıl uyumlu olacağımıza bakacağız. Çevre hem bizim hem de bizden sonraki nesillerin kullanacağı bir alanı tanımlar. Teknoloji ilerledi, artık insanlar çok çabuk haberleşiyor. İhtiyaçlar çok farklılaştı. Eyüp Sultan’ın üçte biri genç nüfustan oluşmaktadır. Çocuklar ve gençlerimize yönelik önemli projelerimiz olacak. Bunun yanında gazetecilerimiz var. Çalışan gazetecilerimiz için bir lokal yapacağız. Kadınlarımız için önemli projelerimiz var. Şehre kadın elinin değmesinin ne demek olduğunu biliyorum. Hedefimiz mutlu ve güvenli bir şehir yaratmak olacak. Eyüp Sultan’a kültür şehri olmak yaraşır. Bu sürecin yaşandıkça güzelleşen şehir olan Eyüp Sultan’a hayırlı olmasını diyorum. ” dedi.Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Köken, toplantıya katılanlarla hatıra fotoğrafi çektirdi. FİDAN UĞUR- HAYRİYE ÇAYNÜK’ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi