Sarıyer FSM Mahallesi FSM Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram Engin, “ne olur ne olmaz, başına bir şey gelir, kentsel dönüşüme kurban gider” düşüncesiyle inşaatı devam eden mahalle camisi ile Kuran kursu binasının tapusunu almanın peşine düştü.

Tapu için Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Coşkun’a bir dilekçe verip, konunun meclis gündemine alınmasını talep eden Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram Engin, “Bizim mahalle gecekondulardan oluşan bir yerleşim yeri. Geçen yıl kentsel dönüşüm yapılsın diye hükümet tarafından riskli alan ilan edildi. Bu nedenle her an evlerimizin yıkılma korkusuyla yaşıyoruz. Cami ise ‘Allah’ın Evi’dir, çok özel bir durum olmadıkça yıkılamaz ancak biz yine de camimize sahip çıkıp, ileride bir sürprizle karşılaşmamak için tapumuzu almak istiyoruz” dedi.

Sarıyer’in yanısıra İstanbul, hatta Türkiye’nin birçok ilinde camilerin tapusu bulunmadığını ileri süren Bayram Engin, FSM Mahallesi’nde bir yıl önce temeli atılan 800 kişi kapasiteli caminin tapusunu alarak diğerlerine de örnek olmak istediklerini ifade etti.

FSM Mahallesi’nde dernek tarafından yaptırılan caminşin inşaat temeli geçen yıl bugünlerde Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından atıldı. Cami inşaatının tamamlanması ise cemaatin ve hayırsever kişilerin yapacağı yardım ve bağışlara bağlı olduğu belirtildi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)



Editör: Haber Merkezi