Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin sorunları laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmasından değil, bu değerlerin hakkının verilmemesinden kaynaklanıyor” söylemini hayata geçirmek için çalıştığını ve çalışmaya da devam edeceğini ifade eden Uzunşimşek, “Bu ülkede doğdum, doydum, büyüdüm. Geleceğimi bu topraklarda yakalamak, çocuklarıma Gezi hareketini, üniversite anılarımı, hatıralarla dolu sokaklarda anlatmak istiyorum. Geleceğimi hayallerimi yakalayacağım başka bir Türkiye yok. Ben bu topraklarda bir gelecek istiyorum” dedi.



16 yaşında siyaset hayatına başlayan Uzunşimşek, 18 yaşında partiye üye oldu. Bakırköy Gençlik kollarında başladığı aktif siyaset hayatına hiç ara vermeden Ankara Hacettepe'de Fizik mühendisliği okurken MYK’da görev aldı. Genel Başkan kontenjanından gençlik kotasıyla Parti Meclisinde görev aldı. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu'da parti çalışmalarına devam eden Uzunşimşek, vakit buldukça İstanbul'da çalışmalarına devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş genç kadın olduğunu ifade eden Uzunşimşek, “ Memleketi ahbap-çavuş ilişkisine terk edenlerin, bizi aşsız-ekmeksiz bırakanların, hiç görmediğim ama hayallerini paylaştığım gençleri öldürenlerin, bu ülkede yaşayanların canına kastedenlerin karşısına dikilmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni geleceğe taşımak istiyorum. Bizim gidecek başka bir ülkemiz, bu ülkenin de başka bir HALK PARTISI yok” diyerek partili yoldaşlarından destek istedi.



Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi