Dünya çapında ve çok yoğun bir tempoda İstanbul Beylikdüzü’nde yapılan EMITT Fuarında, Türkiye’nin 81 İli, Dünyanın 80 ülkesi ve toplamda 6500 katılımcı arasında Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü Fuarın “En Sempatik ve Başarılı” katılımcısı seçildi. ‘En Sempatik ve Başarılı’ katılımcı Ödül töreninde İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, EMITT Fuar yetkilisinden  En Sempatik ve Başarılı katılımcı plaket ödülünü aldı.

“ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK”

EMITT Fuarının Iğdır açısından çok başarılı geçtiğini, bu başarıyı da plaket ödülü alarak taçlandırdıklarını söyleyen Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz “Iğdır’ımızı Dünyanın 80 ülkesi, Türkiye’mizin 81 ili ve diğer katılımcılarla birlikte 6500 katılımcısı arasında ekip ruhu sayesinde hem en iyi şekilde temsil ettik, hem de bu emeklerimizin karşılığı olarak ‘En Sempatik ve Başarılı Katılımcısı’ olarak plaket ödülümüzü aldık. EMITT Fuarında Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak çifte bayram yaşadık diyebiliriz. Bizleri her konuda destekleyen ve başarımızın mimarı Sayın Valimiz Davut Haner’e, Vali Yardımcımız Mevlüt ÖZMEN’e, AK Parti İl Başkanımız Ahmet Tutulmaz’a, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Ferhat Akkuş’a, Halfeli Belde Belediye Başkanımız Reşat Başkara’ya, Melekli Belde Belediye Başkanımız Ali Varol’a, İstanbul Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanımız Av. Sinan Bayat’a, İstanbul Yaşam Gazetesi sahibi Celal Karaali’ye, İşadamlarımızdan Nurettin Madak’a, Harka Şirketi Sahibi Abdulcebbar Baştemur’a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Iğdır’ımızın güzelliklerini tanıtmak için ekip ruhuyla özverili olarak çalıştık. Misafirlerimizi memnun ederek ağırladık. Iğdırlının konuk severliğini ve sempatikliğini herkese sunduk. Ödül verilmesi çalışma şevkimizi daha da artırdı” dedi.

Her yıl düzenlenen EMITT Fuarı’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kutu içerisinde yedi levin çerez, Iğdırı tanıtıcı çanta ve benzeri materyaller,Yaycılı Kardeşler’in Sirap’ı, Has Mandıra’nın Kaşar’ı,  patlıcan reçeli, gatığ aşı, taş köfte, sarıkök, lepe, vs gıdalar misafirlere tanıtım amaçlı ikram edildi. EMITT Fuarı 25 Ocak’ta sona erdi.

Editör: Haber Merkezi