Melih Bulu'nun geçitğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanmasına tepki olarak bir ayı aşkın süredir protestolara sahne olan Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili yeni bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Edoğan’ın imzasını taşıyan, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’na dayandırılan Boğaziçi Üniversitesi’ne Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kurulması kararı yürürlüğe girdi.

13 üniversiteye 16 yeni fakülte

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 7 üniversitede 16 enstitü ve yüksekokul kapatılırken, 13 üniversitede 16 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 3 üniversitede 4 fakültenin de adı değiştirildi. Ayrıca karara göre Suriye’de Sağlık BilimleriÜniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Sosyal medyadan tepki

Karara ilk tepkiler ise sosyal medyadan geldi.  Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ Türkiye'de bu kadar çok hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi varken Boğaziçi Üniversitesi'nde bu fakültelerin açılmasının tek amacı, öğretim üyesi ve fiziksel yapısını değiştirmek. ” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi