Yerel basınla yaptığı sohbet toplantısında, “Sizin aracılığınızla AK Parti İlçe Başkanı’na sesleniyorum” diyen Mehmet Deniz, önümüzdeki seçim dönemi için şimdiden çalışmaya başladıklarını belirtti. Deniz, “Biz her zaman barış ve uzlaşmadan yanayız. İnsanları kutuplaştırmadan, halkın istemleri doğrultusunda tüm problemleri çözmeye adayız. Ancak Ankara’da ve İstanbul Büyükşehir’de acımasız bir yönetim var. Emirgan’a verilen hizmet, Emirgan sahiline yapılan yatırım, Sarıyer Merkez’e ya da bir başka semte yapılmıyor. Ayazağa planları İBB Meclisi’nden geçti fakat bu mahalle yaşam düzeyi bakımından çok geri bırakılmış. İnsanlar sefalet içinde yaşıyor. CHP olarak buraya çok fazla ilgi gösterip, belediyemiz tarafından yatırım ve hizmetler götürüldüğü halde AK Parti bizden fazla oy alıyor. FSM Mahallesi’nde de aynı şey söz konusu. Çünkü buralarda yaşayan halk ekonomik ve sosyal bakımdan baskı altında tutuluyor” dedi.
Sarıyer’in sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan kalkınıp, insanların refah ve mutluluğu için AK Parti ile bu anlamda birlikte hareket etmeye hazır olduklarını ifade eden Mehmet Deniz şöyle devam etti:



“İlçemizin en önemli sorunlarının başında gelen mülkiyet sorununu birlikte çözebiliriz. Balıkçı esnafımızı çadırdan, köşe başlarında kurdukları tablalarda satış yapmaktan kurtarmak için balıkçılar çarşısı yapabiliriz. Tüm İstanbul’un ilgi gösterip, gezip, görmek ve balık yemek için geldiği Sarıyer’i bir turizm bölgesi haline getirebiliriz. Siyasi rekabeti bir yana bırakıp, halkımızın menfaati için elele verebiliriz. Biz buna hazırız. AK Parti’li yöneticilerden de bizim gibi davranmalarını bekliyoruz.”



Öte yandan geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapılan CHP Sarıyer İlçe Kongresi’ne AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve yönetim kurulundaki arkadaşları konuk olmuş, buna karşılık CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve arkadaşları da geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanlığı’na nezaket ziyaretinde bulunmuştu. Her iki başkanın siyasi nezaket çerçevesinde hareket edip, yakınlaşmaları Sarıyer’e hizmet getirme anlamında olumlu adımlar olarak algılanmıştı.
Bu arada CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in çağrısına, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın da bir basın toplantısı düzenleyerek yanıt vermesi bekleniyor.

(Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi