İstanbul’da yapılacak ön seçimin, parti içi demokrasi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ersoy ön seçimin belirleyici bir unsur olacağına inandığını belirterek “Umuyorum gelecekte 81 İlde hayata geçecek ve parti içi şölen olacak” dedi.



Ön seçimin partililerin aidiyet duygusu içerisinde olaya yaklaşmasına ve aday adaylarının da hareketli bir süreç geçirmesine de vesile olduğunu belirten Ersoy, parti çalışmalarına dinamizm kazandırması noktasında parti üyeleri ile üst yönetiminin bir anlamda bütünleşmesi demek olduğunu ifade etti.

Ön seçim kararının Türkiye demokrasisi ve parti içi demokrasi adına bir başlangıç olacağını, iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerek bakanlıklarda, gerekse bürokrasiye hitap edecek düzey ve donanıma sahip kadrolarının mutlaka olması gerektiğini belirterek, nispi kontenjana karşı olmadığını, bu dönemin bir başlangıç olduğunu, gelecekte kontenjanın daha da sınırlı tutularak ön seçim yapılması, parti içi demokrasinin daha da işlevsel hale getirilmesi gerektiğini yineledi.

“Cumhuriyet Halk Partisi ülke kurmuş, Cumhuriyeti kurmuş bir partidir”

Ülkemiz önemli bir viraj noktasındadır” diyerek açıklamalarını sürdüren Ersoy, “Çocuklarımız ve ülkemiz geleceği açısından Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını mutlak inşa etmeliyiz” diyerek, “Genel başkanımızın çizdiği % 35 hedefinin üzerinde bir oy yüzdesiyle iktidar olacağımıza inanıyorum. partimiz iktidar yürüyüşündedir “ ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hasan Ersoy “Cumhuriyet Halk Partisi ülke kurmuş, Cumhuriyeti kurmuş bir partidir. Bu seçimler 12 yılık geri gidişe ‘Dur’ diyecektir ve partimizi iktidara taşıyacaktır. Üretken politikalarla ve kadrolarla İstanbul ‘da birinci parti olmayı hedeflememiz gerekmektedir” diyerek partisine güveninin tam olduğunu söyledi.


 Seçim sürecinde çok iyi çalışmaları gerektiğini belirten Ersoy “Bunun içinde girmediğimiz sokak, çalmadık kapı bırakmamalıyız” diyen Ersoy, İnsanların daha mutlu yaşayacakları bir ülke özlemini hayata geçirmek gerekliliğine işaret etti.

 Sosyal demokrasinin sadece siyaset terimi değil,aynı zamanda toplumsal bir yaşam modeli olduğu gerçeğinide  açılımları ile birlikte yurttaşlarımıza anlatmalıyız dedi.

BEN VARSAM,  PARTİ VARDIR MANTIĞI SEKTER BİR ANLAYIŞTIR”

 Özel bir şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olan Hasan ERSOY son 12 yıldır ülkede sanayi bacalarının Tütmediğini, baca tütmeyince de iş ve istihdamın sağlanamayacağını belirtti. Reel ekonominin mutlaka desteklenmesi ve güçlendirilmesinin bir gereklilik olduğunu, istihdamın artırılmasıyla ve adaletli bir gelir dağılımıyla, ülkemizin daha yaşanılır bir hale gelmesinin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla mümkün olacağını belirtti. Ersoy, devletin tüm vatandaşlarına ötekileştirmeden, eşit yurttaşlık anlayışıyla yaklaşması gerektiğini belirtip, adaletli ve hakça paylaşımın sağlanmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

 “Etnik kimlik ve inanç üzerinden politika yapmak ve rant elde etmek çok çirkindir” diyerek konuşmasını sürdüren Ersoy, “Bize düşen görev, ülkemiz insanlarının tok ve mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Bunu da iktidara geldiğimizde sosyal demokrat ilke ve politikalarımızla ortaya koyacağız. Herkesin eşit, bir arada, mutlu ve barış içerisinde yaşaması temel şartımız olacaktır” dedi.

    “PARTİLİLİKTEN FERAGAT ETMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

Alan çalışmalarında yaptığı tespitlerden sonra bir karar verildiğini ifade eden Ersoy, CHP ‘nin oy yüzdesinin düşük olduğu her bölgede ve mahallelerde bir parti birimi oluşturulması gerekliliğine işaret etti.

 “Sıralamaya girelim girmeyelim, ben küstüm oynamıyorum demek gibi bir lüksümüz yok. Hele benim hiç yok. Zira 41 yıllık örgütlü mücadele geçmişi olan birisiyim” diyerek düşüncelerini açıklayan Ersoy  “Ben gençliğin devrimci – demokrat mücadele geleneğinden geldim. Umuyorum kaybedenin olmadığı, kazananın Ülkemiz ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu bir ön seçim yaşarız” dedi.

SİZ VARSANIZBEN VARIM!”

Sorularımıza içtenlikle cevap veren Ersoy “Ön seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün görevlendireceği her alan, partimin iktidar yolunda benim çalışma alanım olacaktır. Ön seçime katılan tüm arkadaşlarımı özverili çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum, Tüm üyelerimizi parti içi demokrasi adına iradelerini kullanmak üzere ön seçim şölenimize davet ediyorum. SİZ VARSANIZBEN VARIM!” diyerek sözlerini bitirdi.


HASAN ERSOY KİMDİR?

1955 Ordu, Altınordu doğumlu Hasan Ersoy, evli ve iki çocuk babası. Lisede başlayan siyasi duyarlılığı neticesinde CHP Gençlik Kolları’nda ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. Örgütlü siyasi mücadelesi, 12 Eylül 1980 süreciyle birlikte kesintiye uğradı. 1980 sonrası ticari hayatı paralelinde; sosyal, kültürel ve siyasal yaşamın içerisinde bulunan Ersoy’un sırasıyla siyasal çalışmaları;

SODEP, SHP ve CHP örgütlerinde her kademe ve kurulda görev almak suretiyle, 1994 yerel seçimlerinde SHP ‘den, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2007-2014 yılları arasında Bakırköy Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olarak görev yaptı.

İstanbul Ordulular Derneği Genel Merkez Yöneticiliği

Editör: Haber Merkezi