Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı, eğitim camiasının en önemli sorununun moral ve motivasyon bozukluğu olduğunu söyledi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle basın açıklaması yapan Hotamışlı, son yıllarda meslek itibarının sürekli seviye kaybına uğratıldığını dile getirerek, “Özlük haklarımız masada peşkeş çekildi. Hep 3 verildi, 5 alındı.

Ek göstergemiz, vergi dilimimiz değişmedi. Milyarlık ciro yapan iş adamı, müteahhit, sarraf çocukları burs alabilirken, bursluluk sınavına girebilmekte iken; memur ve hizmetli çocukları bile maalesef bunlardan mahrum bırakıldı. Kamu hizmetinde ücretli hakim, ücretli doktor vb. uygulaması yokken, ne hikmetse ücretli öğretmen istihdamı var. Ve bu sayı 100 bini aştı. 350 bin mezun öğretmenimiz atanmayıp bahane uyudurulurken, makam araçları için 3,3 milyar dolar gibi bir rakam ne hazin ki 'çerez parası' sayılmaktadır.” dedi.

Eğitim camiasının şu anda en önemli sorununun moral ve motivasyon bozukluğu olduğunu ifade eden Hotamışlı, “Türk milli eğitimini perişan eden 4+4+4 saçmalığına derhal son verilerek ülkemizin şartlarına ve ihtiyaçlarına en uygun 1+5+3 sistemine geçilmelidir. Eğitim, eğitimciyle ve eğitimin tüm taraflarıyla konuşarak, danışarak icra edilmelidir. Sistem zorlama ve dayatmalarıyla çocuklarımız, gençlerimiz sosyal, kültürel ve ahlaki yozlaşmayla yüz yüzedir." diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi