İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin çatısı altında olan Halkalı Kamyoncular-Kamyonetçiler-Otobüsçüler Minibüsçüler ve Şoförleri Esnaf Odası 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı. Küçükçekmece Göl Davet Salonu’nda gerçekleşen kongre tek liste ile yapıldı. Üyelerin tamamının oyunu alan mevcut başkan İbrahim Yılmaz, yeniden seçilerek güven tazeledi.

 “AİLE OLDUK”

Halkalı Kamyoncular-Kamyonetçiler-Otobüsçüler Minibüsçüler ve Şoförleri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yılmaz, 24 yılı geride bıraktıklarından bahsederken, “Sizlerin destekleri ile göreve geldiğimiz günden bu güne; bize vermiş olduğunuz güveninize layık olmaya özen göstermiş olup; bugün de genel çalışmalarımızı ve genel bilgilerimizi sizlere aktarmak üzere huzurunuzdayız. Hep birlikte geride bıraktığımız 24 yılımızı bir aile ortamı gibi beraber geçirdik. Kendi iç sorunlarımızı hiçbir yere taşımadan aileyi çatımız altında toplanarak çözüme kavuşturduk. Üst kuruluşumuz olan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanı Sayın Faik Yılmaz, göreve geldiği tarihten bu güne bütün esnafı ilgilendiren çalışmalarımız da oda başkanlarımızla birlikte ilgili mercilerde çözülmesi gereken hizmetleri büyük özveri ile mücadele ederek çözdük” dedi.

“UBER İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

Başkan Yılmaz, konuşmasında şu şekilde devam etti:

“Diğer bir taraftan her gün tartışılan minibüsçü esnaflarımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması için Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinde 24 tane motorize grubu olarak adlandırılan oda başkanlarımızla Birlikte takriben dört yıldır ki minibüs sorunlarının kesin bir çözüme getirilmesi çabası içerisindeyiz. Genel taleplerimiz; 6464 minibüsümüzden 1000 veya 1500 talebimiz olan minibüslerimizden ancak 750 adeti ticari taksiye dönümünü sağlamış olan minibüsçünün mağduriyeti gidermiş olabildik. Geriye kalan araçlarımıza konfor ve modernlik getirmek sureti ile duraklardaki sayıya göre uygulama çalışması içerisindeyiz. Bunların içerisinde modernlik ve bütün özellikler mevcut olacaktır. Üst kuruluşumuz olan Esnaf Odaları Birliğindeki çalışmalarımız da Avrupa normları standartlarına uygun trafik mastır planları uygunluk raporu hazırlanmış, ilgili mercilere vermiş bulunmaktayım. 2918 Karayolları kanununa göre minibüs tanımı 16+1 olup; fakat otobüs statüsünde değerlendirilerek MTV ücreti farklılığını ortadan kaldırıp; minibüs olarak MTV ücreti alınmasını sağladık. Taksici esnaflarımızın kazanma zarar vermekte olan korsan veya yabancı menşei UBER ile yaptığımız mücadelemiz devam etmektedir. Ayrıca; İstanbul da kırmızı ve sarı taksilerin tek renkte toplanması için tümünün sarı olmasını sağlayarak mücavir alan mevzuatını ortadan kaldırarak taksici esnaflarımızın hareket alanlarının genişletilmesi için UKOME den karar çıkartılmasını sağladık.”

 “BİR ÜLKENİN GELİŞMİŞLİĞİNİ DERNEK VE ODALARIMIZDAN ÖLÇEBİLİRİZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İbrahim Yılmaz ve ekibine başarılar dilerken, “Bir ülkenin gelişmişliğini ölçebilmesi ve demokrasisini sınıflandırabilmesi için bu ülkedeki kamu yararına çalışan odalara bakacağız. Bütün dernekleri ve odalarımızı değerlendirdiğimiz zaman o ülkenin gelişmişliğini ölçebiliriz. Örgütlü bir yapı için sivil toplum kuruluşlarının ve odalarımızın birlikte hareket etmesi gerekiyor. Örgütlerimizin gelişmişliği adına katkıda bulunmak çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

  

Halkalı Kamyoncular-Kamyonetçiler-Otobüsçüler Minibüsçüler ve Şoförleri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yılmaz’ın ev sahipliğinde yapılan kongreye; Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Belediye Başkan Yardımcısı  Sedat Özkan, Küçükçekmece CHP İlçe Başkanı Turgay Özcan, Küçükçekmece Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Mustafa Yorulmaz, Küçükçekmece Şoförler Odası Başkanı Mehmet Bekiroğlu, Bağcılar Şoförler Odası Başkanı Mustafa Nuhoğlu, Sefaköy Şoförler Odası Başkanı İhsan Çelikbaş, Arnavutköy Şoförler Odası Başkanı Engin Türkmen, İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Emin Alagöz, İstanbul Kamyoncular Odası Başkanı Cemil Ok, Küçükçekmece Belediye Meclis üyeleri Nurettin Alak ve Enis Koçak, Avcılar Birleşik Esnaf Odası Başkanı Kemal Türk, Ardahan Kültür Evi Dernek Başkanı Efrail Çiftçi ve STK temsilcileri katıldı. 

   

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

İBRAHİM GÜNER

SEYİTHAN ÇUKUR

YUSUF ÇALIŞ

MEMDUH AVCİL

FEVZİ YURDAN

IBRAHİM PEHLİVAN

YÖNETIM KURULU YEDEK ÜYELER

ALLAHVERDi KANBİR

ŞÜKRÜ KOCAOĞLU

BİROL SINIK

NECMETTİN DELİ

ERCAN ÖZKAN

BÜLENT AKYÜZ

MESUT YENİ

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

ÖMER ER

AYTEKİN KARABACAK

SELÇUK ÇUKUR

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

HAKAN GÜLDEMİR

ETHEM ŞEKER

BİROL ORHAN

ENGİN ZAFER/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi