İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), içerisinde; erişebilir kreş hizmeti sunan “Yuvamız İstanbul”un 20’ncisini, komşuluğu yeniden canlandırmak için kurulan “Mahalle Evleri”nin 3’üncüsünü ve 21 derslikli İSMEK okulunu barındıran “Bahçelievler Eğitim Merkezi”ni hizmete açtı. İBB’nin yine Bahçelievler’de yapımını tamamladığı Dört Halife Camii ve İstihdam Ofisi de törenle beraber faaliyete geçti. Tüm bu hizmetler için düzenlenen toplu açılış töreni; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende; CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat, siyasi parti temsilcileri ve İBB üst yönetimi de hazır bulundu.

“BU SÜRECİN İYİ GİTMESİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Açılış töreninde konuşan İmamoğlu, pandemiye dair normalleşme takvimine ve aşılama sürecine değinerek, “Şu anda aşılamayla ilgili süreç iyi gitmeye başladı. Bu sürecin vatandaşa dair iyi gitmesi bizleri mutlu ediyor. Keşke daha hızlı daha önce davranabilseydik de bu dönemi özellikle turizmle ilgili sürecini milletçe kaybetmeseydik. Aşıyla beraber normalleşme takviminin de 1 Temmuz itibariyle devreye giriyor olması çok değerlidir.” dedi.

“HUZURLU OLMAYAN BİR TOPLUMUN GELECEĞE UMUTLA BAKMASI BEKLENEMEZ”

Milyonlarca metrekarelik yeşil alanı İstanbul'un yaşamına dahil ettiklerini ve sadece 2 yılda, 4 milyon metrekareyi aşan bir alanın vurgusunu yapan İmamoğlu,  müzik kısıtlamasına gönderme yaparak, “Vatandaşlarımızın buralarda daha iyi vakit geçirmelerini sağlayarak, ama içine müziği de sanatı da katarak, bir şekilde 12'den sonra da kulaklıkla dinleyerek, müziği ve sanata hayatımızdan hiç eksik etmeden, moralimizi yüksek tutarak geleceğe bakacağımız günler olmasını diliyorum. Zira, mutlu olmayan bir toplumun başarılı, üretken olması beklenemez. Huzurlu ve sağlıklı olmayan bir toplumun başarılı ve geleceğe umutla bakması beklenemez. O bakımdan biz, bunu da sağlamak için görevimizin başındayız.” dedi.

İBB'den 'bayram hediyesi': Sarıyer'deki Atatürk Kent Ormanı hizmete açıldı  - Diken

“SÜRECİ TİTİZ BİR BİÇİMDE YÖNETİYORUZ”

Bahçelievler İstanbul’un en kıymetli ilçelerinden biri olduğunu ifade eden İmamoğlu,  “Kentimizdeki topraklarım yüzde 5’ini kapsayan bu ilçede 600 bin vatandaşımız yaşıyor. İstanbul’un her yerinde olduğu gibi bu ilçemizin sakinlerinin de hayatlarını kolaylaştırmak onların beklediği hizmetleri onlarla buluşturma çabası içerisindeyiz. Sorunlarınızı biliyoruz insanı merkeze alarak süreci yönetmeye çalışıyoruz. Yapıldığı günden bu yana bir takım sorunları taşıyan ne varsa bu ilçede onları çözmek gerekiyorsa insanların hayatlarına rahatsızlık veren bazı unsurları oradan kaldırmakla süreci titiz bir biçimde yönetiyoruz.” dedi.

"KREŞ SORUNUNU BİR BELEDİYE ÇÖZEMEZ"

Özellikle kreş meselesini önemsediklerinin vurgusunu yapan İmamoğlu, “ İstanbul’da kreş sayısını 150’ye hızlıca çıkarmak arzusundayız. Düşünsenize 150 kreşte 20 bine yakın çocuğu her sene okula hazırlıyoruz. Bu müthiş bir şey  Tabi İstanbul’da milyonlarca çocuğumuz var kreş sorununu bir belediye çözemez ama biz burada ihmal edilmiş bir soruna aslında farkındalık yaratıyor ve bu sorunu öyle çözüyoruz. Bu manada inşallah ‘Yuvamız İstanbul’ projesi bu söylediğim büyüklüğü yaratacak büyük bir hamle ortaya koyuyor. Zafer Mahallesi’ndeki bu merkezde de öyle bir kreşi içine katmak bizler için çok değerli oldu.” dedi.

“18 BİNE YAKIN İNSANIMIZA İŞ BULDUK”

İstihdamı artırmak ve doğru iş gücüyle çalışanları buluşturmak anlamında yoğun nüfus olan Bahçelievler’de istihdam ofisi açtıklarını belirten İmamoğlu, “Şu ana kadar 18 bine yakın insanımıza iş bulduk, hem de şu pandemi döneminde. 7-8 aylık çalışmayla müthiş rakamlar bunlar. Yurttaşlarımızın evlerine ekmek götürmesine katkı sunmaktır bu.” dedi.

“AYAMAMA, MÜTHİŞ BİR VADİYE DÖNÜŞECEK”

AYAMAMA ISLAH ÇALIŞMALARI ÜÇ KOLDAN SÜRÜYOR

Bahçelievler’den de geçen Ayamama Deresi’ne özel bir paragraf açan İmamoğlu, şunları söyledi: “Ayamama Vadisi projesini çok önemsiyoruz. Yıllardır bir zulme dönüşmüş, birçok kötü anı bırakmış Ayamama. Göreceksiniz; 1-1,5 sene içerisinde Ayamama, spor yaptığınız ve ta Küçükçekmece'nin içinden insanları alan Bakırköy sahiline indiren, metro ile metrobüsle buluşturan müthiş bir vadiye dönüşecek. Ve bu yaşam vadisi, tam 1 milyon metrekarelik yeni yeşil alanı, İstanbulluların yaşamına sokmuş olacak. 39 ilçenin, 39’unda da hizmetlerimize devam ediyoruz; hangi parti, hangi kişi tarafından yönetildiğine bakmaksızın. Engellilerden çocuklarımıza, kadınlardan gençlere, herkesin duyarlılığına ve onların fırsat eşitliğine bu şehrin yaşayan her insanına eşit gözle bakan, bir vicdan, bir ahlak ve bir adil göz kavramıyla bizim çalıştığımızı lütfen bütün hemşirelerimiz bilsinler. Hiçbirisini ihmal etmeyeceğiz. ‘Tabii ki, şu ilçe oy veriyor bize. Onun için oraya metroyu yapacağız, başka bir yere mi yapacağız’ diyen aklın yerine, biz, 16 milyon İstanbulluya hizmet eden bir belediyecilik aklını taşıyoruz.”

“39 İLÇENİN 39’UNDA DA HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

İmamoğlu konuşmasının devamında,” 39 ilçenin 39’unda da hizmetlerimize devam ediyoruz. Hangi parti hangi kişi tarafından yönetildiğine bakmaksızın her insana eşit gözle bakan bir vicdan, ahlak ve bir adil göz kavramıyla bizim çalıştığımızı lütfen bütün hemşerilerimiz bilsinler. Daha önceki akıl ‘Tabi ki şu ilçe oy veriyor onun için oraya metro yapacağız. Başka bir yere mi yapacağız?’ diyordu ya. Biz 16 milyon İstanbulluya hizmet eden bir belediyecilik aklını taşıyoruz.” ifadelerini kullandı. SÜLEYMAN ÇAY – ELİZAN FİDAN / KENT YAŞAM

TÜMFED Başkanı ve Siyavuşpaşa Mahalle muhtarı Selami Aykut, İyi Parti Teşkilat Başkanı Orhan Akdağ 

Editör: Haber Merkezi