İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda bulunan spor tesislerinin yenilenerek açılması nedeniyle düzenlenen törende konuştu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisi ve İstanbul hakkındaki olumsuz sözlerine yanıt verdi. “Sayın Cumhurbaşkanı’nın takip etmesi mutlu ediyor. İcraatlarımızı ve bizi takip etmeyi çok seviyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA İSTANBUL DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silahtarağa’da düzenlediğiniz temel atmama töreninizi baz alarak, Riva’dan, Küçükçekmece derelerinin kirliliğinden bahsederek, “Her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin keyfine bu ülkeyi terk etmeyeceğiz” dedi. Bu konuyla ilgili konuşan İmamoğlu,  “Az önce de söyledim; imreniyor, gıpta ediyor. Bizi, iyi takip ediyor. Bundan mutlu oluyorum. Açıkçası bu mutluluğundan herhalde bazen ne söyleyeceklerini şaşırıyorlar. Yanlış bilgiler de var; uyaralım. Davet ediyorum; gelsin, gezelim. Yaptıklarımızı gösterelim, yapacaklarımızı burada anlatalım, yerinde gösterelim. Bize mutluluk verir. Ama yanlışlarını düzeltelim. Yani biz biyolojik arıtmaya ‘hayır’ dedik, ihaleyi iptal ettik falan değil. Biz, biyolojik arıtmanın yapılacağı yere, biçimine karşı geldik ve Silahtarağa’yı kurtardık. Eyüpsultanlılar, Kağıthaneliler; o güzelim Silahtarağa’da 250 bin metrekare, o kadar önemsenen Haliç kıyısında, binlerce ağacın yok olacağı projeyi oradan kaldırdık. Bunun gibi, örneğin yıllardır ihmal edilmiş Şile’yi biz temizliyoruz; yıllardır ihmal edilmiş Beykoz’dan Boğaz’a yapılan atıkları biz bağlıyoruz sisteme. Yüzlerce noktasında İstanbul’daki su baskınlarını biz ortadan kaldırıyoruz. Belki, geçmişteki arkadaşlarının yapamadıklarını, ihmal ettiklerini biz yapınca böyle bir psikolojiye bürünüyorlar. İnsan heyecanlanınca böyle tırnağını yiyerek gıptayla izler; biraz öyle izlendiğimi hissediyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum. Dediğim gibi; davetimiz büyüktür. Buyursunlar, gelsinler.” dedi.  

“MİLLET AÇSA SİZ DOYURUN’ YERİNE,  ‘BİRLİKTE ÇÖZELİM’ DEMELİYDİ”

-           Erdoğan’ın, “Millet açsa, onları da siz doyurun” şeklinde açıklamasına yanıt veren İmamoğlu “Milletimiz aç sıkıntısı olduğunu belirtirken, “Bu talihsiz bir açıklama. Yani, ‘millet açsa’ diye bir tarif olmaz. Milletimiz aç, sıkıntısı var. Ama şöyle denseydi daha iyi olurdu: ‘Gelin bu sorunu hep beraber çözelim. Gelin bu soruna hep beraber katkı sunun, milletin işsizliğine, aşı olmayan hanelerin bu sorununa hep beraber çözüm bulalım.” Bu, çok kıymetli bir söz olurdu. Bu şekilde söylenmesi talihsizlik. Ama, dün Genel Başkan’ımın da ifade ettiği gibi; biz, CHP’li belediyeler olarak gerçekten muazzam işler yaptık. Bu zor günlerde, sadece İstanbul’da milyarlarca lira ile vatandaşımızın yanında olduk. Bunları son faaliyet raporunda da rakam rakam açıkladım. Onun için, iyi ki bu dönemde biz vardık. İyi ki bu dönemde, vatandaşın yanında olan belediyeler vardı. Olmaya da devam edeceğiz. Ama bundan sonra, bu tür sorunların çözümü, ‘Açsa, siz doyurun’ değil, ‘Gelin bu sorunu hep beraber çözüm bulalım’ anlayışıdır. Zaten biz onu temsil ediyoruz.” dedi. KENT YASAM

Editör: Haber Merkezi