İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı(İBB) Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerde YSK üyelerine hakaret iddiası nedeniyle görülen davanın sonucu belli oluyor. Kartal Anadolu Adliyesi’nde düzenlenecek dava da Cumhuriyet savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istemişti. Mütalaada, İmamoğlu hakkında 'siyasi yasak' anlamına gelen Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 53. maddenin uygulanması da talep edilmişti.

“AMAÇLARI EKREM İMAMOĞLU’YA ENGEL OLMAK”

İBB yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "Bu davayla 2019 İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan sonucu ve seçmen iradesini kabul edemeyenler, konuşmanın özünü değiştirerek siyasi bir dava açılmasını sağlamışlardır. Amaç, hukuku siyasi rakiplerine karşı bir kez daha silah olarak kullanmak ve bu yolla Ekrem İmamoğlu'na engel olmaktır. Kararla İmamoğlu aleyhinde siyasi yasaklılık hükmü oluşturmak ve önümüzdeki seçimlerden elemektir"

“İSTANBULLULAR DA ONUN HAKKINI SAVUNACAKTIR”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’de sosyal medya hesabından İmamoğlu davasıyla ilgili çağrıda bulundu. Yüksel, “"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız 16 milyon İstanbullunun hakkını nasıl, İstanbullular da onun hakkını savunacaktır. 1 Haziran saat 11.30'da Kartal Anadolu Adliyesi’nde gerçekleşecek duruşmada Başkanımızın yanında olacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi