Temel gıda malzemeleri ve kışlık giysilerin bulunduğu yardım tırlarının uğurlanması töreninde konuşan Arnavutköy Trabzonlular Derneği Başkanı Yunus Gürdamur, Suriye’de yaşanan insanlık dramından söz ederken göz yaşlarına hakim olamadı.



İHH Arnavutköy Temsilciliği ve Arnavutköy Trabzonlular Derneği işbirliği ile Kilis’teki Suriyeli mültecilerin yaşadığı çadır kente ve Suriye’ye 5 tır yardım malzemesi gönderildi. İçerisinde temel gıda malzemeleri ve kış şartlarına uygun kıyafetlerin olduğu yardım tırlarının uğurlanması töreninde konuşan Arnavutköy Trabzonlular Derneği Başkanı Yunus Gürdamur, Suriye’de yaşanan insanlık dramından bahsederken göz yaşlarına hakim olamadı ve hüngür hüngür ağladı. Konuşmasını güçlükle sürdüren Gürdamur, Bizler insan olarak, Müslüman olarak “İslam coğrafyasında yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmamız mümkün değil” diyerek gözyaşları ile birlikte yardım tırlarını yolcu etti.



Konuşmaların ardından Arnavutköy Müftüsü Bahri Şamat’ın yaptığı duayla yardım tırları Suriye ve Kilis’e doğru yola çıktı.

Orhan Şimşek/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi