Ziyaretler, İBB CHP Grup Yönetimi’nin organizasyonu ile İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu, Sosyal Hizmetler Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu, Engelsiz Hayat Komisyonu ve Eğitim Komisyonunun Cumhuriyet Halk Partili üyeleri ile Bölgesel İstihdam Ofislerinin bulundukları ilçelerdeki İBB CHP Meclis Üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Ziyaretlere İBB CHP Meclis Yönetim Kurulu Üyeleri Tarık Balyalı, Gencay Özcan ve Gülsüm Polat ile İBB CHP Meclis Üyeleri, Sacit Eyüboğlu, İsmail Budak, Hayrettin Özbakır, Nuray Çepni, Belgin Poyraz, Belgin Tezer, Abdul Fettah Dindar, Yusuf Koçhan, Mehmet Tunçer, Ekrem Kaya, Nuri Aslan, Alaettin Aktay, Coşkun Tanış, Savaş Bilik, Ahmet Şahin, Tarık Erdoğan, Ferhunde Şirin, Fatoş Hamzalı, Umut Şenol, Hayrettin Özbakır, Oktay Aksu ve Önder Turmuş katıldı. Ziyaretlere İSPER yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan da eşlik etti.


4 YENİ İSTİHDAM OFİSİ KURULACAK
Son yıllarda gittikçe artan ve pandemi koşullarında daha da büyüyen işsizlik sorununa karşı İstanbullular için nefes olmayı amaçlayan bölgesel istihdam ofisleri, kuruluşlarından bu yana binlerce kişiye istihdam sağladı. İstanbul’un 8 farklı ilçesinde (Küçükçekmece, Şişli, Kartal, Sancaktepe, Büyükçekmece, Bağcılar, Ümraniye, Tuzla) yer alan bölgesel İstihdam Ofisleri’nin sayısının 2021 sonunda 12’ye çıkarılması planlanıyor. Ayrıca Bölgesel İstihdam Ofisi bünyesinde 1 adet mobil istihdam ofisi her hafta farklı bir ilçe merkezinde konumlanarak işsiz vatandaşlar ile işverenler arasında köprü olma vazifesi görüyor. Mobil ofislerin çalışmalarında ve yer belirleme süreçlerinde İstanbul Planlama Ajansı’ndan faydalanıyor. Ofislerin çalışma prensiplerini ve faaliyetlerinde ise bölge muhtarlarından, Sanayi sitelerinden ve Meslek Odaları’nın görüşlerinden yararlanılıyor.


‘VATANDAŞLARI YARDIMA MUHTAÇ OLMAYACAK HALE GETİRMEK İSTİYORUZ’

Bölgesel İstihdam Ofisleri’nin en önemli amacının işsiz vatandaşlara güvenli ve kalıcı bir iş sağlamak olduğunu ifade eden İBB Meclisi İştirakler Komisyonu Sorumlusu CHP’li Abdul Fettah Dindar, “Kalifiye olmayan vatandaşlar da Bölgesel İstihdam Ofisleri eliyle İSMEK’lere yönlendirerek mesleki yeterlilik sahibi olmalarının önü açılıyor. Bunun yanında, geçinemeyecek durumda olup sosyal yardım ailelere iş bulmada öncelik verilerek sürekli ve güvenceli bir gelir elde etmeleri, ve sosyal yardımlara ihtiyaç duymadan ayaklarının üstlerinde durabilmeleri amaçlanıyor.” dedi.


200 BİN KİŞİYE İŞ BULMA HEDEFİ
Şu ana kadar yatırım yılı olarak değerlendirilen 2020 yılında 13 bin kişiye istihdam sağlandığı bilgisini veren Dindar, “Pandeminin olumsuz fiziki etkilerinin sona ermesinin ardından BİO’ların çalışmalarını hızlandırması, mobil istihdam ofisi sayısının ikiye, Bölgesel İstihdam Ofisleri’nin sayısının 12’ye çıkarılmasıyla önümüzdeki birkaç yıllık dönemde 200 bin kişiye iş bulması amaçlanıyor. Biz de işsiz vatandaşlarımızın iş bulabilmesi konusunda İBB’ye her türlü desteği sunmak konusunda çalışmalarımızı hızlandırdık. İstihdam piyasasını bölge bölge ayırarak bölgenin tüm unsurlarını bir araya getiriyoruz. 16 milyon insanıyla yaşanabilir bir İstanbul için çalışmalarımız sürecek” dedi.

FİDAN UĞUR / KET YAŞAM

Editör: Haber Merkezi