Silivri’de bir fabrikanın deposunda çıkan yangına müdahale ederken çöken duvar altında kalarak hayatını kaybeden Avcılar İtfaiyesi’nde görevli Hayati Gökcan için çalıştığı yerde tören düzenlendi. Törenin ardından şehit itfaiye eri Gökcan, Eyüp’teki Veysel Karani Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. 44 yaşında ölen Gökcan’ın tabutu itfaiyenin merdiven aracıyla taşındı.

YÜREKLERİ YAKAN VEDA

Fabrika deposunda çıkan yangına yapılan müdahaleye destek vermek amacıyla Avcılar’dan gelen grup içinde yer alan Hayati Gökcan, çöken bir duvarın altında kalarak hayatını kaybetti. Evli ve bir çocuk babası şehit itfaiye erinin naaşı saat 11.00 sıralarında itfaiyenin büyük merdiven aracıyla çalıştığı Avcılar İtfaiyesi önüne getirildi. Şehidin eşi Hatice Gökcan ve oğlu Umut Gökcan burada taziyeleri kabul etti.

Burada düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ile İstanbul AKP 3. Bölge milletvekili adayı Mehmet Metiner, İstanbul CHP 3. Bölge milletvekili adayı Sibel Özdemir, Avcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Akgül, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatııcı ve şehidin iş arkadaşları katıldı. Şehit itfaiye eri için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Şehidin naaşı daha sonra cenaze namazı için Eyüp’teki Veysel Karani Camii’ne götürüldü.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da camiye gelerek acılı aileye başsağlığı diledi. Tabutu taşıyan itfaiye aracı ayrılırken şehidin ailesi ve arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Gökcan’ın cenazesi yine getirildiği itfaiye aracına konularak Edirnekapı Şehitliği’ne götürülerek defnedildi.

Senay BADUR- Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi