Programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı, Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, CHP İlçe Başkanı Nazım Asan, MHP İlçe Başkanı Yüksel Emir, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Emine Gülizar Emecan, MHP İstanbul Milletvekili Adayı Fuat Çakıroğlu, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ve Karadenizli vatandaşlar katıldı.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ ARNAVUTKÖY’DE YAŞATMA GAYRETİNDEYİZ”

Arnavutköy Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Şahin derneğin amacının Karadenizlileri bir araya getirerek kültürel ve sosyal bağları güçlendirmek olduğunu belirterek, “2012 yılının son aylarında kurduğumuz Arnavutköy Karadenizliler Derneğimizin amacı Arnavutköy’de bulunan Karadenizli hemşerimizi bir araya getirerek kültürel ve sosyal bağlarını güçlendirmektir. Bu amaçla Arnavutköy’de faaliyet gösteren Trabzonlular Derneği, Giresunlular Derneği, Ordulular Derneği, Samsunlular Derneği, Sinoplular Derneği, Kastamonulular Derneği, Gümüşhaneliler Derneği ve Bayburtlular Derneği olmak üzere il ve ilçe derneklerimiz mevcuttur.

Bizim amacımız bu derneklerimizi ve ismini sayamadığımız Karadeniz bölgesinde bulunan 18 ilin dernekleri arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır. Arnavutköy Karadenizliler Derneği bu manada bütün hemşerilerimizi birleştirme ve kaynaştırma adına bir çatı derneğidir. Bolu’dan Artvin’e kadar bütün Karadenizli hemşerilerimiz bu derneğimize gönül rahatlılığıyla gelip gidebilir ve burada diğer illerimizden hemşerilerimizle kaynaşma imkanı bulabilir.

Bunun dışında derneğimiz Karadeniz yöremizin yemeklerinden, oyun havalarına, gelenekgöreneklerine örf ve adetlerini memleketlerimizden kilometrelerce uzaklıkta Arnavutköy’de yaşatma gayretindedir. Bizler Karadenizli olmanın yanında aynı zamanda Arnavutköylüyüz. Arnavutköy bizim ikinci memleketimizdir. Bu nedenle Arnavutköy’ümüzün sorunları bizleri de yakından ilgilendirmektedir. Bizler Arnavutköylü bilincini oluşturup Arnavutköy’ümüze fayda sağlayacak projelere de destek olmalıyız” diye konuştu.




“KARADENİZLİLER DERNEĞİ BİRLEŞTİRİCİ OLMUŞTUR”

Programda Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı bir konuşma yaparak, “Arnavutköyü’müzde birçok derneğimiz var. Özellikle hemşeri derneklerimiz yoğunlukta. Burada Türkiye’mizin her bölgesinden vatandaşımız var.

Bu vatandaşlarımız memleket hasretini gidermek için ve kültürel faaliyetlerini devam ettirebilmek adına hemşeri derneklerinde bir araya geliyorlar. Bu anlamda Karadenizliler Derneği de birleştirici olmuştur. Hemşeri derneklerimizin faaliyetlerine belediye olarak destek olmaya çalışıyoruz. Ama özellikle bugünkü programın farklı bir yönü var.

Karadeniz derneklerimizin yan yana gelerek Karadeniz Bölgemizin kültürünü yaşatmak adına sağlamış oldukları bir oluşumdur Karadenizliler Derneği. Aynı zamanda bir Karadenizli olarak bu derneğimizin başarılı olmasını arzu ediyorum. Ayrıştırıcı değil Arnavutköy’e nasıl katkı sunabiliriz kaygısı içerisinde bir çalışma alanı olmalıdır” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar sahne alarak Karadeniz yöresine ait türküleri ve oyun havalarını seslendirdiler. Geceye katılan vatandaşlar oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenirken horon teptiler. Programın sonunda havai fişek gösterisi sergilendi. Gece geç saatlere kadar süren program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Orhan ŞİMŞEK-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi