Ordu'ya bağlı Çaybaşı ilçesinde yer alan İlküvez Mahallesi içerisine Ordu Belediyesi tarafından Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmak istendi. Yapılacak olan tesisi çevreye vereceği zarardan dolayı istemeyen mahalleli ise direnişe geçerek, bölgede çadır nöbeti tutmaya başlamıştı. Yapılması planlanan çöp tesisinin doğa katliamına neden olacağını düşünen ve direnen mahalleli arasında yer alan Emine Elik tutuklandı. 

TESİSE YAKLAŞMAK YASAK

Çadır direnişçilerinden Emine Elik'in tutuklanma gerekçesi ''Mahkeme Kararını İhlal'' olarak bildirildi. Mahkeme tarafından daha önce de tesise 300 metreden fazla yaklaşmasından dolayı Emine Elik'e ceza verilmişti. Elik ise kendi savunmasında şu sözlere yer verdi: ''Benim arazim çöp tesisinin yakınındadır. Arazimde ot toplamak ve ekim yapmak için çadır kurmuştum. Söz konusu çadır tesisin önünde değil kendime ait olan arazideydi.''

KENDİ ARAZİSİNDE TUTUKLANDI

çöp tesisine 300 metre yaklaşmama cezasını 10 metre yaklaşarak ihlal ettiği gerekçesi ile tutuklanan Emine Elik'in eşi İbrahim Elik ise tutuklama sonrası yaptığı açıklamasında,  “Çadır kurulan arazi bizim. Toprak eşime ait. Babasından kaldı. Eşim arazisi üzerinde bulunuyor. Çöp tesisinin bulunduğu köydeniz. Eşim kimseye hakaret etmedi, sürtüşmedi. Çöpün bizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Toprağımıza, suyumuza sahip çıkıyoruz. Burası bizim vatanımız. Doğa katliamı var, mücadele ediyoruz. Serbest kalması gerekir'' dedi.

Editör: Haber Merkezi