KAYGUSUZ: YETKİLİLER BU TALEPLERE KULAKLARINI TIKIYOR

Şişli Etfal Hastanesi'ne ait binanın depreme karşı güçlendirilmesi gerekçesiyle Seyrantepe ve Sarıyer’e kısmen taşındığını bazı birimlerin ise bir süre sonra taşınacağı kararının arıdan Şişli Etfal Dayanışması, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkı için başlattığı eylemlerini sürdürüyor. Hastanenin taşınmasına karşı gerçekleştirilen eyleme Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katıldı. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirilen eylemde ilk olarak Şişli Etfal Dayanışması adına İstanbul Tabip Odası Temsilcisi Betül Kaygusuz basın açıklaması yaptı. Kaygusuz, “Etfal Hastanesi’nin yerinde yapılandırılması güvence altına alınıncaya kadar da burada var olmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Son konuşmamızdan bugüne ‘Sağlık hakkıma dokunma” ve “Etfal yenilensin ve yerinde kalsın” sloganlarını daha çok duymaya pankartlarımızı daha sık görmeye başladık. Yetkililer bu taleplere kulaklarını tıkıyor olabilir ancak bizler halkın Etfal’in taşınmaması konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu biliyoruz.” dedi.

“ŞİŞLİ ETFAL ÖZELLİKLE DAR GELİRLİ İNSANLARI İÇİN ÖNEMİNİ KORUMAKTADIR”

İl Sağlık Müdürlüğü ile konuyla ilişkin yaptıkları görüşmeye değinen Kaygusuz, “Yaptığımız ziyarette hastanemizin akıbetini sorduk ve taleplerimizi bildirdik. Şişli Etfal’in yerinde eski dokusunu koruyacakları bir hastane yapılması konusunda kamuoyu nezdinde bir güvence verilmeli, proje ayrıntıları derhal paylaşılmalıdır.” ifadelerini kullandı. Kaygusuz ayrıca pandemi süreciyle birlikte nitelikli sağlık hizmetine ulaşmanın öneminin bir kez daha farK edildiğinin altını çizerken “Bir gecelik hastane yatışını fahiş fiyatlarla yükselten özel hastanelere karşı Şişli Etfal, bölgenin özellikle dar gelirli insanları için önemini korumaktadır. Ve bunun böyle olmaya devam etmesi gerektiği ortadadır.” dedi.

KESKİN: ŞİŞLİ HALKI BÜYÜK ENDİŞE DUYMAKTADIR                             

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli ilçesinin ve çevre ilçelerin en önemli sağlık kurumlarının başında gelen Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin binalarının, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle bir süre önce boşaltılmaya başlandığına işaret ederek, “Hastanenin boşaltılmasından sonra Şişli Etfal’in arazisinde ne yapılacağına, hastanenin eski yerine dönüp dönmeyeceğine dair kamuoyuna herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Şişli halkı, 122 yıllık sağlık güvencelerinin ellerinden alınmasından, Şişli Etfal’in tamamen kapatılmasından veya tam teşekküllü olarak yerine dönemeyecek olmasından büyük endişe duymaktadır. Şişli Etfal’in kapanması, çevresindeki ekonomik hayatı da olumsuz etkileyecektir. Şişli Etfal Hastanesi hepimizin hastanesi ve sağlık güvencesidir.” dedi.

“TARİHİ DOKUYU EL BİRLİĞİYLE YOK ETTİK”

Keskin açıklamasının devamında, “Şişli Etfal’in yeniden inşa edilerek yerinde kalmasına ve tam teşekküllü olarak faaliyetine devam etmesine yönelik halkın haklı taleplerinin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ve Şişli halkına duyuruyoruz. Şişli Belediyesi olarak yasaların bize verdiği haklar çerçevesinde sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Buradaki tarihi dokuyu el birliğiyle yok ettik. 100 bin dönüm olan arazi 36 bin dönüme gelmiş. Bunun da başkalarına peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz herkes bilsin.” ifadelerini kullandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi