Hal böyleyken geçen yıl hükümetin verdiği yetersiz fiyat 27 TL dahi baz alınsa en az üç kat artış 80 TL'yi geçmektedir. Geçmişte 1 kilo fındık ile 17 kg patates alınıyordu. Şimdi patates kilosu 10 TL. 170 TL yapıyor. Daha geçen yıl 1 kilo fındık 3.5 litre mazot alıyordu. Şimdi 2 litre bile değil. Bugün 3,5 litre mazot 90 TL.

Biz CHP olarak geçen yıl 4 dolar karşılığı en az 35 TL fiyat istemiştik.

Sayın Kılıçdaroğu bu yıl için de üreticinin emeğinin hakkı için 4 dolar karşılığı Türk lirası olarak açıklamıştır. Neden dolar olarak? Çünkü döviz her gün artmakta, Erdoğan’ın iki ay sonra yapacağı taban fiyatı açıklaması esnasında bugünkü 4 dolar 68 TL bile kuşa dönecektir. O nedenle 4 dolar karşılığı Türk lirasını vurguluyoruz.

Taban fiyat açıklandığı zaman 4 dolar kaç Türk lirası ise fındık taban fiyatı da odur.

Bunun altında kimse taban fiyat açıklamaya kalkmasın.

Kapalı kapılar ardında kuytu köşelerde fındık mafyası ve vatan haini işbirlikçi çetesi ile iş tutmasın. Güzel halkım bilsin ki 4 dolar karşılığı Türk lirası altındaki her türlü fiyat farkı bu emperyal karteller, yerli işbirlikçiler ve siyasetteki uzantıları arasında pay edilecektir.

 

Bunun bedelini ödersiniz. Sizi sandığa gömmekle kalmaz, fındık çubuğu ile İtalya'daki ve ABD'deki sahiplerinize kadar kovalarız.

Editör: Haber Merkezi